Sök
Nyheter

Efter den ekonomiska krisen kommer hopp: ”AIK har ett väldigt stark varumärke”

Den värsta krisen är avstyrd, men AIK har fortfarande en lång väg att vandra innan klubben är på fötter rent sportsligt. I en intervju med hockeysverige.se talar sportchefen Daniel Rudslätt ut om turbulensen i klubben efter degraderingen till Hockeyallsvenskan.
– För att inte äventyra framtiden har vi satt en budget som är lite mindre än vad som tidigare varit brukligt när AIK spelat i Hockeyallsvenskan, säger Rudslätt.

Daniel Rudslätt har ett av dom kanske tuffaste jobben i Hockeyallsvenskan. Som sportchef för ett AIK som just har gått igenom en rejäl ekonomisk kris har han fått göra många övertidstimmar de senaste månaderna. Nu tycks AIK hamnat på fötter igen och lagbygget som ska ta klubben tillbaka till SHL har börjat falla på plats. Men första säsongen som sportchef i AIK har inte direkt varit en resa på en blomsterbädd.
– Jag tog över i ett läge som var ganska tufft om man ser till dom förutsättningar vi hade. Om man sedan summerar det här året så är det klart att vi hade ett jobbigt år både sportsligt och organisatoriskt. Resultatet där vi degraderades till Hockeyallsvenskan är vi självklart inte nöjda med, säger Daniel Rudslätt när hockeysverige.se får en pratstund mitt i hans späckade schema.
– Man kan sammanfatta det med att vi det var ett händelserikt år med många svåra beslut som skulle tas under vägen, men att vi också har lärt oss väldigt mycket.

Hur delaktig hann du bli i fjolårets lagbygge?
– Det är klart att det inte var mycket som jag kunde påverka. Till största delen, 85-90 procent, var truppen satt, så det var inte många kronor som vi hade att röra oss med.
– Jag tycker ändå att vi fick ihop ett lag som skulle kunna prestera, men vi fick inte ut det vi hade hoppats på.

Du nämnde tuffa beslut, hur kändes det att ge Rikard Franzén beskedet att han inte får vara kvar som coach för A-laget?
– Det är aldrig roligt att behöva göra sådant. Nu kände jag och sportrådet att vi var tvungna att försöka göra någonting. Det var ett desperat beslut. Sedan vet vi alla att förändringar på ledarsidan hade varit på gång ganska längre.

”HAN KÄNDE EN BESVIKELSE”

Trots att Rikard Franzén (bilden) fick lämna tränaruppdraget jobbar han i dag kvar inom AIK:s organisation.
– Rikard jobbar kvar som utvecklingsansvarig på AIK. Vår relation i dag är bra. Vi hade ett prat med varandra när han tillsattes som tränare att det här kan bli fallet. Att vara SHL-tränare på högsta nivå innebär att sådana här situationer kan uppkomma.
– Han kände en besvikelse självklart. Det ska man också göra när man inte får vara kvar, men någonstans hade ändå resultatet uteblivit.

Varför åkte AIK ur SHL?
– Vi har analyserat säsongen och kommit fram till vissa punkter. Man kan aldrig trycka på enbart en punkt och säga att det här berodde det på. Det är ett antal olika saker som jag tror i slutändan gjorde att vi inte lyckades nå upp till vår målsättning.

Utveckla vilka punkter du syftar på.
– Jag tycker aldrig att vi hittade en trygghet i spelsystemet. Kravställningen var kanske lite för låg för att lyckas. Vi hade ett lag som kanske materialmässigt inte var på högsta nivå, men vi hade en tillräckligt bra trupp för att kunna lyckas. Fast det fick vi inte ut av laget.
– Samtidigt, när vi kom in i säsongen att vi fick ganska mycket skador som slog hårt på en del nyckelspelare. Självklart påverkar det när inte spetsen som skall göra det inte finns med på planen.

Nu är Daniel Rudslätt uppe i jobbet att bygga ett helt nytt lag i en ny serie och med helt andra ekonomiska muskler gentemot förra säsongen.
– Där har vi tillsammans sagt hur vi ska göra en resa tillbaka. Det är ganska viktigt att det blir en långsiktig tanke med den. Jag vet att det är många som säger att det är två lag till som ska upp och, självklart, spelar du i AIK så är det automatiskt en hög kravställning och du vill vinna matcher.
– Jag tror att det är felaktigt att säga att vi ska gå upp i år. Vi måste planera för att bygga långsiktigt. Det har vi börjat med nu också med många unga hungriga spelare med bra karaktär. Det känns som det är ett spännande läge nu i AIK Ishockey.

”SKA HA EN EKONOMI I BALANS”

Trots den ekonomiska turbulensen i AIK Ishockey senaste säsongen upplever inte Rudslätt i någon stor utsträckning att spelarna tackar nej av osäkerheten kring just klubbens ekonomi.
– AIK har ett väldigt stark varumärke. Sedan kommer självklart ekonomin in då du ska rekrytera spelare. Det jag märker är från att det var ganska tufft att få dom spelarna man ville ha i SHL så har vi blivit attraktiva i Hockeyallsvenskan. Om du frågar spelarna var dom vill åka och spela så är vi nog rankade ganska högt. Det är fördelen.
– Det är en annan verklighet som man lever i om man spelar i Hockeyallsvenskan. Nu har styrelsen tagit ett beslut att AIK ska ha en ekonomi i balans och stabilitet. Där kommer vi inte äventyra framtiden. Vi ska kunna betala den dagliga driften. Då har vi satt en budget som är lite mindre än vad som tidigare varit brukligt när AIK spelat i Hockeyallsvenskan. Samtidigt bygger vi om med ett nytt tänk så på sikt kan vi bli väldigt framgångsrika.

Hur det kommer att se ut på tränarsidan, en, två eller tre tränare, är Daniel Rudslätt inte på det klara med riktigt ännu.
– Det är mer vilka egenskaper och karaktärer dom har än antal tränare som vi tittar på så det kommer att visa sig sedan i slutändan.

Är det viktigast att knyta upp spelare från fjolårstruppen som kan laget och klubben eller tittar du mest på nya spelare utifrån?
– Nu har trupp bygget pågått ett tag och det är relativt många spelare som är från fjolåret. Jag tror att det är viktigt att ha en kärna som är AIK:are. Även om dom ännu inte hunnit blivit det ännu så kommer dom bli kulturbärare samtidigt som dom brinner för klubben.
– När vi rankar hur vi vill rekrytera spelare till AIK är det främst AIK:are, i andra hand stockholmare och efter det svenskar och sedan utlänningar vi tittar på. Vi vill bygga vårt lag i grunden med i första hand svenska spelare.

I dag presenterade AIK ett nyförvärv i form av David Lillieström (bilden) som senaste säsongen spelade med Huddinge i division 1.
– Han passar bra till den här karaktären som vi eftersträvar. Han har farten och är en träningsvillig person som hela tiden vill bli bättre.
– David hade otur senaste året som han tillhörde A-lagstruppen i AIK genom att han fick några skador. Nu har han varit skadefri under ett år i Huddinge där han fått förtroende och spelat mycket. Han är väldigt revanschsugen och glad över att komma tillbaka till AIK.

Är Mattias Janmark definitivt förlorad för AIK?
– Ja, vi ser honom som förlorad.

Hinner du ta helg nu eller hur ser dygnet ut den här årstiden?
– (Skratt) Det är mycket telefon, samtal och möten. Jag har en del att göra om man säger så.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten