VM 2014

Nu har Finland kommit igång – körde över Tyskland

ANNONS

Finland startade VM utan poäng på sina två inledande matcher för första gången på 24 år. Det var vid VM i Schweiz 1990 som man öppnade med förluster mot Sverige och Tjeckoslovakien som det hände senast.

Det här gången hände det mot Lettland och Ryssland och därför blev det ett minst sagt viktigt möte för Finland när man mötte ett Tyskland som öppnat med segrar mot både Kazakstan och Lettland.

Och där gick Finland igång ordentligt och vann med 4-0.

Petri Kontiola direktsköt 1-0 snyggt halvvägs in på första perioden. Jarkko Immonen gjorde 2-0 framspelad av Ville Lajunen fem minuter senare.

I andra perioden var Tyskland det spelförande laget och jagade reducering, men halvvägs in på perioden stängde Finland matchen när finska ligans skyttekung Olli Palola och KHL-spelaren Leo Komarov inom loppet av 30 sekunder sköt fram laget till 4-0.
– Bra start för oss. Speciellt i första perioden var vi bra. I andra tog vi några dumma utvisningar, men totalt sett ser det bra ut, sade Petri Kontiola till TV4 efter andra perioden.

Redan i övermorgon väntar en ny viktig match för Finland i jakten på en kvartsfinalbiljett. Då ställs man mot värdnationen Vitryssland, som inlett VM med två segrar på sina tre första matcher.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM