Nyheter

Ducks sprattlade till – då blev Andersen skadad

Anaheim Ducks tog sin måste-seger i den tredje konferenssemifinalen mot Los Angeles Kings. Men 3-2-vinsten kom till ett högt pris. Målvakten Frederik Andersen utgick skadad halvvägs in i tredje perioden.
– Han är dag-till-dag, säger coachen Bruce Boudreau som inte vet om Andersen kommer att vara redo till match fyra natten mot söndag.

Det har varit ett ordentligt hattande mellan målvakterna under Anaheim Ducks slutspelsäventyr. Den tidigare Frölundakeepern Frederik Andersen startade i serien mot Dallas Stars, men förlorade förtroendet hos coachen Bruce Boudreau efter att ha blivit utbytt två gånger om, sista gången i match sex där Ducks vände 2-4 till 5-4 efter förlängning och avancerade. I de två första matcherna av serien mot Los Angeles Kings fick Jonas Hiller i stället ansvaret. Det fungerade inte speciellt bra. Ducks förlorade båda matcherna hemma i Honda Center och hade 0-2 i matcher med sig till Los Angeles i morse.

I match tre i Staples Center var Frederik Andersen tillbaka i målet. Han gjorde också en riktigt bra insats, stoppade 22 av 23 skott och hjälpte Ducks till en 2-1-ledning två och en halv period in i matchen. Sedan tog det roliga slut. Andersen blev skadad och tvingades utgå.
– Han har en underkroppsskada och är dag-till-dag, meddelade Ducks coach Bruce Boudreau efter matchen.

Jonas Hiller tog vid och stoppade sju av åtta skott under slutfasen av matchen. Han fick hjälp av backen Ben Lovejoys 3-1-mål, 2.55 före slutet. Det var ett mål som visade sig bli matchvinnande för Ducks efter att Mike Richards slagit in sitt första slutspelsmål på volley med 31 sekunder kvar av matchen.

GIBSON KAN FÅ CHANSEN

Om inte Frederik Andersen är spelklar till match fyra natten mot söndag kommer superlöftet John Gibson troligtvis att kallas upp från AHL, där Ducks farmarlag Norfolk Admirals är mitt uppe i Calder Cup-slutspelet. Gibson, juniorvärldsmästare med USA 2013, gjorde tre matcher för Ducks under slutet av grundserien och vann alla tre. Han har räknats som den bästa målvakten utanför NHL och utsågs av The Hockey News till den näst största talangen utanför NHL i deras Future Watch-nummer.

I Anaheim noterades Hampus Lindholm för sin första slutspelspoäng. Den kom i form av en assist på Teemu Selännes viktiga 2-1-mål i numerärt överläge sent i den andra perioden. Lindholm spelade 19.14 medan Ducks andra svensk Jakob Silfverberg hade 13.59 i speltid. Rickard Rakell stod återigen utanför laget.

Noterbart är att Ducks tunge powerforward Patrick Maroon förlängde sin poängsvit till sex matcher genom att plocka en assist på Corey Perrys ledningsmål i den första perioden. Maroon, som är slutspelets mest utvisade spelare med sina 38 minuter, har sju poäng (2+5) på nio matcher i slutspelet och har matchats hårt i toppkedjan med Perry och Ryan Getzlaf.

Los Angeles – Anaheim 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)