Nyheter

Den här Subban går inte att stoppa

ANNONS

P.K. Subban blev inte nominerad till Norris Trophy den här säsongen. Det gör ingenting. Han har större mål i sikte. Just nu spelar han sitt livs hockey i Stanley Cup-slutspelet och har bidragit till att ge Montréal Canadiens 2-1 i matcher i serien mot storfavoriten Boston Bruins.
– Jag är bara förmånstagaren av att killarna runt omkring mig spelar så bra, säger stjärnbacken blygsamt efter ett mål och en assist i nattens 4-2-seger.

Boston Bruins gick in i årets Stanley Cup-slutspel som den stora favoriten i östra konferensen. Detta efter en grundserie där fjolårsfinalisten dominerade till den milda grad att man var åtta poäng före närmaste lag i öst när de 82 omgångarna var färdigspelade.

Montréal Canadiens var 17 poäng efter Bruins, men har gett favoriterna en riktigt tuff resa i de tre första konferenssemifinalerna. Efter 4-3-segern i match ett hade Canadiens 3-1 i match två innan Bruins vaknade till liv i tredje perioden och lyckades vinna med 5-3 efter en sen uppryckning. När serien flyttade till Montréal och ett infernaliskt Bell Centre i natt orkade Bruins dock inte resa sig från det underläge man hamnade i.

Anförda av en energisk P.K. Subban gick Canadiens fram till en 3-0-ledning i den andra perioden. Subban, slutspelets kanske hetaste spelare just nu, var involverad i det vackra förarbetet till Tomas Plekanec 1-0-mål och satte själv 2-0 efter att ha blivit frispelad av Lars Eller sedan han lämnat utvisningsbåset. Med sina elva poäng (3+8) på sju matcher är 24-åringen trea i slutspelets poängliga efter Anze Kopitar (14 poäng) och Zach Parisé (13), två spelare som har spelat två respektive tre matcher fler än honom själv.

SLUTSPELSDEBUT FÖR DOUGLAS MURRAY

Subban, som har poäng i sex raka matcher, gör det bästa för att tona ned sitt eget spel, men det är svårt att blunda för hur pass dominant han är just nu.
– Jag får mikrofonerna i ansiktet hela tiden, men det här är en gruppinsats. Det handlar inte bara om mig, säger Subban till nhl.com.
– Jag är bara förmånstagaren av att killarna runt omkring mig spelar så bra och supportar mig.

Boston fick in två puckar bakom Carey Price och jämnade sent omsider till matchen. Lars Eller såg dock till att säkra segern för Montréal genom att sätt 4-2 i tom kasse. Carey Price vann därmed ytterligare en målvakstduell mot Tuukka Rask, som har släppt in tio mål på tre matcher mot Montréal efter att bara ha släppt in sex på fem matcher i den föregående serien mot Detroit Red Wings.

I Montréal gjorde Douglas Murray slutspelsdebut efter att ha varit petad i de sex första matcherna. Han ersatte Francis Bouillon i laguppställningen och spelade 12.22. Under den knappa tiden hann svensken dela ut fem tacklingar, däribland en på Patrice Bergeron som fick publiken att jubla i Bell Centre. Loui Eriksson och Carl Söderberg hade drygt 17 respektive 16 minuters speltid för Bruins.

Montréal – Boston 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)
Montréal:
Tomas Plekanec (3), P.K. Subban (3), Dale Weise (2), Lars Eller (3).
Boston: Patrice Bergeron (3), Jarome Iginla (3).
Montréal leder serien med 2-1 i macher.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch