Sök
Rögle BK

”Rögle satsar alltid på att gå upp”

Rögle missade SHL-biljetten med en retfullt liten marginal. Nu har sportchefen Anders ”Masken” Carlsson påbörjat en ny satsning mot svensk hockeys finrum.
– Rögle satsar alltid på att gå upp, säger ”Masken” till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Anders ”Masken” Carlsson är nu inne på sin andra sejour som sportchef. Tidigare var han sportchef i Leksand mellan åren 2001 och 2006. Från och med förra säsongen har han jobbat med samma uppgifter i Rögle. Ett Rögle som till en början av förra säsongen såg ut att gå mot ett stort fiasko, men efter en del justeringar i truppen samtidigt som gruppen växte sig starka tillsammans var mycket nära att nå SHL.
– Vi fick ihop lagdelarna plus att vi hade ett väldigt ungt lag. Det tar tid innan alla hittar sina roller och jag tycker att alla köpte in sig på sina roller mot slutet. Tack vare det fick vi ihop just lagdelarna väldigt bra, berättar Anders Carlsson när hockeysverige.se träffar honom på Globen i Stockholm under Oddset Hockey Games.

I oktober förra året gjorde Rögle en rockad på tränarsidan. Ut fick Dan Tangnes gå och in kom istället Magnus Bogren, som för övrigt tidigare jobbat med Tangnes på juniorsidan i Rögle.
– Jag tror att många av spelarna vaknade upp lite grann genom tränarbytet. Dom började fatta att det var allvar på något sätt.

Hur är det att som sportchef ta ett sådant beslut?
– Det var väldigt, väldigt jobbigt. Det är ett misslyckande när man måste ta ett sådant beslut så det var väldigt tufft.

Far och son Nylander i Rögle. Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

”WILLIAM  VAR VÄLDIGT BRA I RÖGLE”

Två av Rögles stora nyförvärv inför säsongen var far och som Nylander från Södertälje. Michael Nylander svarade för tre mål och totalt nio poäng på 25 matcher och William Nylander fyra mål och totalt åtta poäng på 18 matcher. På lucia, den 13 december, kom också beskedet att båda två lämnar klubben.

Varför lyckades inte Nylanders fullt ut i Rögle som du ser det?
– Jag tycker faktiskt att William var väldigt bra i Rögle så jag håller inte riktigt med dig där.
– Micke hade det tuffare tycker jag väl, men han gjorde ganska mycket poäng han också. Vi tog ändå ett beslut att vi skulle göra en förändring och det vart rätt bra efter det också.

Rögle gör en mycket bra kvalserie, men faller på det så kallade målsnöret i sista omgången då Djurgården kör över Västerås och vinner med 6-2 medan Rögle ”bara” vinner med 4-3 mot AIK och missar SHL på sämre målskillnad än Djurgården.

Varför lyckas ni inte ta det här sista steget som hade tagit er till SHL?
– Vi fick Jakob Lilja skadad lite olyckligt i andra bytet i andra matchen. Han fick en hjärnskakning och kunde inte vara med längre vilket straffade oss väldigt hårt. Sedan fick vi dessutom Jesper Jensen avstängd. Vilket innebar att vi fick vår bästa back avstängd. Han spelade nästa trettio minuter per match så den avstängningen straffade oss också väldigt hårt.
– Vi hade ett väldigt ungt och orutinerat lag, men jag tycker ändå att vi gör en med beröm godkänd insats. Vi hade pluspoäng på alla lag utom Djurgården. Vi tar inga poäng alls mot Djurgården, men vi hade 3-3 mot dom när det var tre minuter kvar. Hade vi tagit poäng där hade vi varit två poäng före Djurgården, så det är väldigt nära.

Hur minns du idag dramatiken kring sista matchen mot AIK hemma i Ängelholm?
– Jag satt faktiskt inne i omklädningsrummet. Där hade jag Djurgårdens match på datorn och vår på tv samtidigt som jag hade kommunikation med båset. Rögle mot AIK var den enda matchen som jag inte såg live, säger Anders Carlsson med ett skratt.

”DOM KOMMER ATT TÄVLA OM POSITIONEN”

I och med att SHL utökas till säsongen 2015/16 har nu fyra lag från Hockeyallsvenskan chansen att gå upp i SHL. Som vanligt satsar Rögle på att vara ett av lagen som får ta steget upp.
– Rögle satsar alltid på att gå upp. Vi kommer att göra allt för att vara med och tävla om en plats. Samtidigt är det många lag som kommer vilja göra det så det kommer att bli väldigt tufft. Vi ska i alla fall göra ett bra försök.

Rögle har till kommande säsong värvat två ganska spännande målvakter. Det handlar om Stefan Ridderwall från tyska Düsseldorf och norska OS-målvakten Lars Volden som närmast kommer från finska Espoo Blues.
– Dom kommer att få tävla om platsen. Båda kommer att få spela matcher och det känns väldigt starkt på den posten, så här långt i alla fall.

Ni har tre backpar och tre kedjor under kontrakt så här långt. Letar du i första hand spetsspelare eller vill du helst ha så kallade breddspelare för att höja lägstanivån i gruppen?
– Nog tittar vi lite grann efter spets. Jag tycker ändå att vi har spets i många killar, men man vill alltid ha mer spets på något sätt. Sedan kan det även bli någon breddspelare.

Finns det tankar på att lyfta upp ytterligare någon spelare från juniorsidan i Rögle?
– Vi har killar som är med och tränar. Sedan får vi se hur dom utvecklas under året. Det kan mycket väl vara så att det blir någon junior som spelar sig in i truppen.

Du själv slutade som sportchef i Leksand 2006. Hur tycker du att sportchefsyrket har förändrats genom åren?
– Jag tycker att det är ungefär lika. Om du ser runt om i Sverige så slutar Markus Näslund, Micke Sundlöv slutar, Fredrik Stillman slutar, ”Challe” Berglund (som just går förbi) kommer att sluta och så vidare.
– Det är ett utsatt jobb och det visste man om när jag tog jobbet, men jag trivs jättebra med den här rollen i Rögle.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten