Sök
Nyheter

Lämnade FBK – nu slåss Alex för mästerskapstiteln

Han körde fast i Färjestad och lämnade Sverige för att ta nästa kliv i karriären. I OHL-laget North Bay Battalion har Skövdefostrade Alexander Henriksson fått sitt lyft. I natt finns han på isen när laget inleder finalspelet mot Guelph Storm.
– Jag har lyckats toppa formen vid rätt tid här i slutspelet, säger högerforwarden till hockeysverige.se.

North Bay Battalion är den stora skrällen i årets OHL-slutspel. Laget hade en bra grundserie men tillhörde inte på förhand lagen som man trodde skulle göra upp om segern i den kanadensiska juniorligans östra konferens. Men det gjorde laget. I konferensfinalen mot storfavoriten Oshawa Generals blev det överraskande seger med 4-0 i matcher för laget som leds av Stan Butler, tidigare förbundskapten för det kanadensiska U20-landslaget.

Mitt i den kanadensiska slutspelshettan finns en svensk doldis från Skövde. 19-årige Alexander Henriksson, med en hel del juniorlandslagserfarenhet, kom till North Bay Battalion från Färjestad inför säsongen och har varit ett av de stora utropstecknen i slutspelet.
– Jag kände att jag stod still i Färjestad och att jag ville prova något nytt, säger Henriksson till hockeysverige.se.
– När jag inte blev draftad förra sommaren kändes det rätt att göra den här flytten och få uppleva det här äventyret och spela inför stor publik på små rinkar här borta.

Grundserien bjöd inte på någon lysande statistik för högerforwarden. Han sköt elva mål och hade totalt 28 poäng på 68 matcher. I slutspelet har det gått desto bättre. Henriksson har gjort succé genom att skjuta sju mål på 13 matcher. Totalt har han tio poäng.
– Man jobbar sig uppåt i kedjeformationerna och kämpar för att få mer speltid. Med det kommer självförtroende. Jag har lyckats toppa formen vid rätt tid här i slutspelet, men det är det många andra i laget som också har gjort, konstaterar han.

Du nämner att du inte blev draftad förra sommaren. Hur reagerade du på det?
– Klart jag blev besviken. Under säsongen försökte jag att inte tänka på det, men det är alla unga hockeyspelares mål att bli draftad så självklart var det trist när det inte hände. Nu har jag åkt över hit och gjort en helt okej första säsong här så vi får se vad som händer i sommar.

”DE SNITTAR FEM MÅL PER MATCH”

Slutspelet har varit något av en askungesaga för Battalion, som gör sin första säsong i North Bay efter att ha omlokaliserats från Brampton fyra timmar rakt söderut. Redan i första rundan såg säsongen ut att ta slut när man hamnade i underläge med 1-3 i matcher mot Niagara Icedogs. Battalion lyckades kravla sig ur den knipan och efter det har det bara rullat på.
– Alla tog tag i spelet när vi låg under där i första serien. Att vi lyckades vända den gav otroligt mycket självförtroende, säger Alexander Henriksson.

Det kan behövas i finalen som startar i natt. Där ställs North Bay Battalion mot grundseriens poängmässigt sett bästa lag, Guelph Storm. De västra mästarna avfärdade enkelt stjärnfyllda Erie Otters, med André Burakovsky och Oscar Dansk i laget, under konferensfinalen och har ett offensivt sett mycket starkt lag. I grundserien gjorde de 120 mål fler än North Bay.
– Jag tror de snittar fem mål per match här i slutspelet, så det är ett väldigt starkt offensivt lag med fyra producerande kedjor, säger Alexander Henriksson.
– Vi mötte dem två gånger i grundserien och förlorade båda. Nu går vi in som underdog i det här, men det passar oss rätt bra. Vi tror på oss själva och vet att vi kan rubba dem.

Oavsett hur det går i de två första finalmatcherna i Guelph kommer det att råda hockeyfeber i North Bay inför finalmatch tre natten mot onsdag nästa vecka.
– North Bay är en otroligt hockeyintresserad stad. När biljetterna släpptes inför finalerna sålde de slut på allihop (4 500) på en timme. Jag tycker att vi har de bästa fansen i hela ligan, säger Henriksson.

Laget som vinner finalen går vidare till spel i Memorial Cup i London, Ontario, 16-25 maj. Där möts vinnarna från de tre stora juniorligorna QMJHL, OHL och WHL tillsammans med arrangörsklubben London Knights. Alexander Henriksson drömmer givetvis om att hjälpa klubben dit, men han har också mer långsiktiga mål – som JVM i Montréal/Toronto nästa säsong.
– Absolut, det är ett mål som jag jobbar för, säger Henriksson som spelade U18-VM med Småkronorna förra säsongen.
– Jag har ett bra slutspel just nu och kan förhoppningsvis bygga vidare på det nästa säsong så att jag får visa upp mig i någon landslagsturnering också.

Har du hört något från Rickard Grönborg?
– Ingenting.

FAKTA: JUNIORERNAS FINALSPEL I NORDAMERIKA

QMJHL: Val d’Or Foreurs – Baie-Comeau Drakkar
Största stjärnor: Anthony Mantha, Val d’Or, Louick Marcotte, Val d’Or, Charles Hudon, Baie-Comeau, Philippe Cadorette, Baie-Comeau.
Svenskar:

OHL: Guelph Storm – North Bay Battalion
Största stjärnor: Kerby Rychel, Guelph, Zack Mitchell, Guelph, Barclay Goodrow, North Bay, Jake Smith, North Bay
Svenskar: Alexander Henriksson, North Bay

WHL: Portland Winterhawks – Edmonton Oil Kings
Största stjärnor: Derrick Pouliot, Portland, Oliver Bjorkstrand, Portland, Curtis Lazar, Edmonton, Griffin Reinhart, Edmonton.
Svenskar: Anton Cederholm, Portland, Henrik Samuelsson, Edmonton

Onsdag 19:00
Kristianstad IK - Västerås IK
1 3.00
X 4.20
2 2.00
Onsdag 19:00
HC Vita Hästen - Modo Hockey
1 4.05
X 5.00
2 1.62
Onsdag 19:00
Almtuna IS - Timrå IK
1 4.20
X 4.30
2 1.69
Onsdag 19:00
BIK Karlskoga - Södertälje SK
1 2.10
X 4.45
2 2.75
Onsdag 19:00
Tingsryds AIF - Karlskrona HK
1 2.20
X 4.05
2 2.75
Torsdag 19:00
Brynäs IF - Skellefteå AIK
1 2.15
X 4.10
2 3.10
Torsdag 19:00
Leksands IF - Växjö Lakers HC
1 3.10
X 4.15
2 2.15
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten