Nyheter

Jágr kan bli trofévinnare – nominerad till Masterton Trophy

ANNONS

Jaromir Jágr är i ropet just nu. Inte nog med att den tjeckiske veteranen trotsar raden av ”nej tack” till VM. Nu har han även nominerats till Masterton Trophy inför NHL Awards i Las Vegas 24 juni.

Bill Masterton Trophy går till den spelare som visat störst passion, lidelse och sportslig anda under den gångna säsongen. Jaromir Jágr är en av årets nominerade spelare. Vid 42-års ålder var han poängbäst i New Jersey Devils med sina 67 poäng och visade att ålder bara är en siffra så länge man brinner för sporten.

Övriga nominerade till utmärkelsen är Carolina Hurricanes center Manny Malhotra och New York Rangers dito Dominic Moore.

Malhotra har tagit sig tillbaka till NHL efter en svår ögonskada som gjorde att hans tidigare klubb Vancouver Canucks förbjöd honom från att spela förra säsongen. Det gjorde inte Carolina Hurricanes, som kontrakterade den 33-årige veteranen efter att ha låtit honom ta en tryout med farmarlaget Charlotte Checkers i AHL. Malhorta svarade för 13 poäng (7+6) på 69 matcher och vann över 59 procent av sina tekningar.

Dominic Moore spelade inte NHL-hockey förra året. Anledningen till det var att hans fru Katie gick bort efter en tids cancersjukdom. Den här säsongen skrev han kontrakt med New York Rangers och har gjort ett förtjänstfullt jobb i lagets fjärdekedja. 33-åringen har svarat för 18 poäng (6+12) på 73 matcher för Rangers.

Den här artikeln handlar om: