Philadelphia

Nu är Flyers illa ute – coachens val gick åt Hal-skotta

ANNONS

Det var ett beslut som fick ödesdigra konsekvenser. I efterdyningarna av Nicklas Grossmanns skada satsade Philadelphia Flyers på veteranen Hal Gill som svenskens ersättare. Det resulterade i två baklängesmål och förlust mot New York Rangers, som nu har chansen att stänga serien i Philadelphia natten mot onsdag efter kvällens 4-2-seger.

Erik Gustafsson eller Hal Gill. Det var backarna som Philadelphia Flyers coach Craig Berube valde mellan inför söndagskvällens femte konferenskvartsfinal mot New York Rangers. Ersättare för Nicklas Grossmann, som drog på sig en till synes otäck underkroppsskada när han brakade in i sargen under match fyra, blev Gill. 38-åringen spelade bara sex matcher under grundserien och kom in i Madison Square Garden med lagom rostiga ben.

Dessvärre för Flyers var det ett drag som Rangers snabbt synade. Gill blev bränd två gånger om när Rangers vann match fem med 4-2. Vid Brad Richards 2-0-mål i den andra perioden kom han ur position och missade sin markering. Senare i samma period fumlade han med pucken på egen blålinje och blev av med pucken till Dominic Moore som satte det matchvinnande 3-0-målet bakom Steve Mason. En tung afton för Gill som även hann med att bränna en riktigt bra målchans mitt i allt elände.

Philadelphia ryckte upp sig och reducerade sent i andra perioden genom Vincent Lecavalier och därefter med 1.29 kvar av matchen genom Claude Giroux, som sköt sitt första slutspelsmål efter att Flyers ersatt Mason i kassen med en extra utespelare. Brian Boyle säkrade Rangers vinst genom att slå in 4-2 i tom kasse med 15 sekunder kvar på klockan.

Henrik Lundqvist stoppade 24 av 26 skott i Rangers mål och utsågs till matchens tredje stjärna. Carl Hagelin kom med i poängprotokollet i och med förarbetet till Brad Richards 2-0-mål. Han hann även med tre besök i utvisningsbåset.

N Y Rangers – Philadelphia 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)
N Y Rangers:
Marc Staal (1), Brad Richards (2) (Carl Hagelin), Dominic Moore (2), Brian Boyle (1).
Philadelphia: Vincent Lecavalier (1), Claude Giroux (1).
Rangers leder serien med 3-2 i matcher.

 

Den här artikeln handlar om: