Nyheter

VIDEO: Här är Mikael Granlunds senaste hjältedåd

ANNONS

I match tre sköt han matchens enda mål i förlängningen. I match fyra bidrog Mikael Granlund till Minnesota Wilds seger på ett helt annat sätt. Genom att skoningslöst täcka tre skott under matchens slutminut hjälpte han till att kvittera serien mot Colorado Avalanche.
– Det är bara att hålla sig i skottlinjen och se till att följa pucken, säger finländaren med en axelryckning efter Wilds 2-1-seger.

Mikael Granlund har en imponerande meritförteckning sett till sin ringa ålder. 22 år gammal har han redan hunnit bli både världsmästare och finsk mästare. Dessutom tog han ett OS-brons i Sotji så sent som i februari. I NHL har framgångarna varit desto mer modesta under de två åren han har hunnit tillbringa i Nordamerika.

Men kanske är årets Stanley Cup-slutspel beviset för att den omåttligt talangfulla centern börjar växa in i rollen som blivande stjärna även i NHL. Efter att ha legat under med 0-2 i matcher mot Colorado Avalanche har Minnesota Wild nu kvitterat serien till 2-2 efter två hemmasegrar. Och det är två segrar som i allra största grad har orkestrerats av Granlund.

Efter att ha skjutit det ofantligt vackra segermålet i förlängningen av match tre härom natten visade Granlund upp en annan sida av sitt spel i match fyra. Wild ledde med 2-1 när Jonas Brodin blev utvisad med 2.14 kvar av den tredje perioden. Colorado tog ut målvakten och spelade sex mot fyra under det numerära överläget, men hade otroligt svårt att få pucken på mål. Anledningen till det var att Mikael Granlund täckte bort inte mindre än tre skott från backen Erik Johnson under matchens slutminut. Ett av dem efter att dessutom ha blivit av med klubban.
– Man gör allt man kan för att vinna. Alla killar i omklädningsrummet skulle göra samma sak för att vinna. Det handlar om desperation, säger Granlund till Star Tribune.

Granlund, som hade en assist till backen Jared Spurgeons 1-0-mål, utsågs efter uppvisningen till matchens första stjärna. Precis som i den tredje matchen dominerade Wild spelmässigt och vann skottstatistiken med 32-12. Ryan O’Reilly sköt Colorados enda mål med 6.35 kvar av den andra perioden. Det var det första målet som Wilds keeper Darcy Kuemper släppte in i årets slutspel. Då hade han hållit tätt i 124 minuter och 36 sekunder, men samtidigt blivit testad osedvanligt sällan. Under de 150 slutspelsminuter han har gjort hittills har Kuemper stoppat 47 av 48 skott.

Segerskytt för Wild blev unge forwarden Charlie Coyle. Amerikanen satte Wilds 2-0-mål i powerplay i den andra perioden.

Match fem spelas i Denver natten mot söndag.

Minnesota – Colorado 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Minnesota:
Jared Spurgeon (1), Charlie Coyle (3).
Colorado: Ryan O’Reilly (2).
Serien är oavgjord, 2-2 i matcher.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL