Philadelphia

Lundqvist i toppform – gav Rangers kommandot

Henrik Lundqvist hämtade sig snabbt efter söndagens tuffa förlust i Madison Square Garden. I natt stoppade han 31 av 32 skott när New York Rangers bortaslog Philadelphia Flyers med 4-1 och återtog kommandot i matchserien.

I söndagens möte i New York tappade Rangers en tidig 2-0-ledning mot Philadelphia Flyers och förlorade med 4-2. Det var ett misstag som inte återupprepades i natt. Rangers gick återigen fram till 2-0 i första perioden när Mark Streit reducerade för Flyers med ett sent mål. I stället för att göra misstaget att backa hem gick gästerna för ett tredje mål i Wells Fargo Center och när det väl kom, då fanns det ingen återvändo.

Dan Girardi bankade in 3-1-målet med ett tungt slagskott från blålinjen i andra perioden och gav Rangers det där målet som man aldrig fick i söndags.
– Jag tycker att det där målet var extremt viktig för den här matchen. Det var den stora skillnaden och gav oss extra självförtroende, säger Henrik Lundqvist till nhl.com.
– Även om de låg på rätt hårt i framför allt andra perioden hjälpte det verkligen att ha det där extra målet i kväll.

EMERY UTBYTT – MASON TILLBAKA

Lundqvist var en av spelarna som visade Rangers vägen. Han stoppade 31 av 32 skott och överglänste Ray Emery i Flyers kasse med råge. Emery storspelade i match två och fick nu chansen till sin tredje raka start trots att ordinarie förstamålvakten Steve Mason var tillbaka efter skada. Mason byttes in efter Daniel Carcillos 4-1-mål med drygt sju minuter kvar av tredje perioden. Allt pekar nu på att han kommer att starta mellan stolparna i match fyra natten mot lördag.

I Rangers svarade Carl Hagelin för en assist på Girardis mål och han även med att bråka med Jakub Voracek. Den fajten utmynnade dock bara i två minuter vardera i utvisningsbåset för spelarna. Jesper Fast ställdes utanför Rangers laguppställning efter att ha varit ombytt i de två första matcherna. Carcillo tog hans plats i laget och blev alltså målskytt.

I Philadelphia var Erik Gustafsson återigen utanför laget medan Nicklas Grossmann spelade drygt 17 minuter.

Philadelphia – N Y Rangers 1-4 (1-2, 0-1, 0-1)