Växjö Lakers HC

Växjö gör rent hus på målvaktssidan

ANNONS

Ingen av de tre målvakter som Växjö har använt sig av i år blir kvar nästa säsong. I dag meddelar klubben att Teemu Lassila, Scott Munroe och Mattias Modig alla lämnar föreningen.

Cristopher Nilstorp ryktas bli Växjös förstamålvakt nästa säsong. Nu gör klubben rent hus för att ge honom utrymme att ta förstaspaden om det skulle bli aktuellt. Under onsdagen meddelade klubben att Mattias Modig, Teemu Lassila och Scott Munroe alla kommer att lämna klubben.

Modig har två säsonger bakom sig i Växjö och har noterats för 22 matcher i SHL. Den tidigare Luleåkeepern kom till Växjö efter två skadefyllda säsonger då han tillhörde Pittsburgh Penguins.

Lassila värvades in under säsongen och gjorde elva matcher i grunserien och ytterligare tolv i slutspelet där han var lagets förstaval. Finländaren ryktas vara på väg hem till Finland för spel i TPS Åbo.

Munroe värvades till Växjö som förstakeeper under säsongen, men lyckades inte ta chansen fullt ut. Han spelade 36 matcher i grundserien och hade en räddningsprocent på 91,3. I slutspelet blev det en match i kvartsfinalserien mot Luleå. Då blev Munroe utbytt.

Växjö meddelar även att det inte blir någon fortsättning i klubben för den tjeckiske veteranen Jan Hlavac. Han värvades innan transferfönstret stängde och gjorde åtta poäng (2+6) på tio SHL-matcher. I slutspelet sköt han fyra mål och hade sex poäng på tolv matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM