Skellefteå AIK

Vem tar hem Stefan Liv Memorial Trophy?

ANNONS

Slutspelets mest värdefulla spelare får ta emot prestigefyllda Stefan Liv Memorial Trophy som spelarfackföreningen Sico delar ut varje säsong. Hockeysverige.se ringde upp fem olika profiler och bad dem motivera vem de tycker ska priset inför finalavgörandet.

Förra säsongen fick spelarfackföreningen Sicos pris till slutspelets mest värdefulla spelare en ny skepnad. Priset som har delats ut sedan 2009 ändrade namn till Stefan Liv Memorial Trophy för att hedra minnet av den tidigare HV71-målvakten som alltid var som bäst när det blev slutspel.

Hockeysverige.se ringde upp fem olika profiler och bad om deras åsikter om vem de ser som den främsta kandidaten inför den stundande finalserien mellan Skellefteå och Färjestad.

Nicklas Lidström.

Nicklas Lidström, Detroit Red Wings organisation
– Jimmie Ericsson, Skellefteå
– Jag tycker faktiskt att Simon Hjalmarsson varit bra så länge Linköping var kvar. Det hände alltid någonting när han var på isen. Men jag väljer Jimmie Ericsson för att han kliver fram och är bra när det behövs. Han gör mål när det som bäst behövs, är tung att möta och är dessutom en riktig grovjobbare. Jag tycker Jimmie har spelat bra i slutspelet och han har, som sagt var, klivit fram när man ska vara som bäst.

 

David Petrasek.

David Petrasek, HV71
– Rickard Wallin, Färjestad.
– Det var ett enkelt val eftersom Rickard Wallin alltid är som bäst när det gäller som mest. Han har haft en tung skadefylld säsong men krigat sig tillbaka och nu när det ska avgöras är han där som vanligt. Wallin är verkligen en vinnare i mina ögon.

 

 

 

Kristofer Ottosson.

Kristofer Ottosson, expertkommentator Radiosporten
– Joakim Lindström, Skellefteå.
– Jag tycker att Jocke Lindström varit den bästa spelaren eftersom jag tycker att han dominerat ännu mer än vad han gjorde i grundserien. Det brukar vara tufft i ett slutspel med tanke på att alla vet vem han är och så vidare. Men det går inte att stoppa honom eftersom han har sådan fart, kraft och spelsinne samtidigt som han bara blivit bättre i slutspelet. Han har varit oerhört dominerande offensivt för Skellefteå.

Chris Härenstam.

Chris Härenstam, SVT
– Joakim Lindström, Skellefteå
– För mig finns det två kandidater. Ole Kristian Tollefsen i Färjestad för hans ledaregenskaper som lyft ett lag från dåliga resultat och utan sammanhållning till ett lag med sammanhållning och bra resultat. Mitt svar är ändå är efter noga övervägande Joakim Lindström i Skellefteå. Hög lägstanivå hela säsongen. Producerar oavsett om det är grundspel eller slutspel. En ledartyp både på och utanför banan. Det är bara att hoppas att han och Pelle Mårts börjar kommunicera med varandra igen för ishockeyns skull. Jocke behövs i landslaget.

Andreas Appelgren.

 

Andreas Appelgren, Leksand
– Rickard Wallin, Färjestad
– Jag väljer Rickard Wallin eftersom han är alltid bäst när det gäller. Att kunna med sina ledaregenskaper och skicklighet leda Färjestad till final tycker jag visar på en otrolig styrka. Samtidigt är Rickard Wallin en väldigt skicklig hockeyspelare också och en bra person.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch