St. Louis

Dallas knep sista slutspelsplatsen

ANNONS

Nej, det blir ingen rysaravslutning mellan Dallas och Phoenix i kampen om den sista slutspelsplatsen. I natt nollade Dallas St.Louis, och säkrade den sextonde och sista platsen.
– Jag kan inte sluta le, säger matchvinnaren Trevor Daley till nhl.com.

Det låg öppet för en magisk slutomgång, där Dallas och Phoenix skulle mötas i en direkt avgörande match om vilka som skulle knipa den sista slutspelsplatsen. Men Phoenix plötsliga ras gjorde att Dallas i natt hade chansen att säkra platsen redan inför den potentiella rysarmatchen.

Och den chansen tog man. Efter att ha utklassat St.Louis med 40-22 i skottstatistiken, och med 3-0 i mål, kan Dallas jubla över sitt första slutspel sedan 2008.
– Jag kan bara inte sluta le just nu. Alla höjde sig verkligen ett snäpp idag, och tog chansen att ha en stor roll i det här, summerade Trevor Daley efter matchen.

Och det var just Daley som, tillsammans med målvakten Kari Lehtonen, blev de stora matchvinnarna i natt. 30-åringen sköt först 1-0, och assisterade sen till Tyler Seguins 2-0-mål, sex minuter senare. Trevor Daley var den enda som fanns med i Dallas när laget senast fanns med i slutspelet.
– Vi har en fantastisk mix i laget mellan yngre och äldre spelare. Det är en väldigt rolig grupp att spela med.

3-0 sköt sedan Ryan Garbutt, och slutspelsplatsen var klar. Dallas har nu fyra poäng ned till Phoenix, som har två matcher kvar att spela, men Texas-lagets fler segrar gör att Coyotes inte kan komma ifatt.
– Vi spelade fantastiskt i kväll, summerade Dallascoachen Lindy Ruff.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL