Nyheter

Tog vara på ”bonusmålet” – Columbus säkrade slutspelsplatsen

Samtliga slutspelsplatser i öst är nu fördelade. Columbus Blue Jackets gjorde i natt som Detroit, och säkrade sin slutspelsplats. Detta efter en seger mot Dallas, som kom efter en drömstart.– Det här är bara första steget på vägen, sa Columbus coach Todd Richards efter matchen.

Columbus Blue Jackets fick inleda nattens match med en 1-0-ledning, efter Nathan Hortons mål i matchen mot Dallas, som fick avbrytas efter Rich Peverleys kollaps på bänken. Klockan vreds tillbaka till matchstart, men trots det fick Columbus ta med sig Hortons mål till den otroligt viktiga matchen i slutspelskampen.

Och Columbus inledning på matchen kunde verkligen räknas som en drömstart. Redan 1:27 sköt Artyom Anisimov lagets första mål för kvällen, och man hade därmed en 2-0-ledning.

Innan perioden var över sköt även Almtunas lockout-back Mark Letestu sitt elfte mål för säsongen, och därmed var slutspelsplatsen klar för Columbus.
– För mig är det här bara första steget. I september pratade vi om att vinna Stanley Cup, men steg ett är att nå slutspelet. Nu handlar det bara om att njuta av situationen, sa Columbus coach Todd Richards till nhl.com.

Dallas öste på i jakten på en reducering, och med halva tredje perioden kvar kom målet, då Trevor Daley lyckades överlista en storspelande Sergei Bobrovski i Columbus-kassen. Närmare än så kom man emellertid inte, och för Dallas del väntar nu en rysaravslutning i kampen om den sista slutspelsplatsen.

Den kampen går med Phoenix, och dessa båda lag möts på söndag natt, i den sista omgången, i vad som ser ut att bli en direkt avgörande match om den sista slutspelsplatsen i väst.

I öst är nu samtliga slutspelsplatser tagna, efter nattens resultat för Columbus och Detroit.