Philadelphia

VIDEO: Busen i blåsväder efter huvudtackling

ANNONS

Philadelphia Flyers råskinn Zac Rinaldo kan räkna med minst en matchs avstängning. Detta efter att ha sänkt Buffalo Sabres back Chad Ruhwedel med en tackling mot huvudet i natt.

Philadelphia Flyers tog en säker 5-2-seger mot strykpåsen Buffalo Sabres i natt. Efter matchen kom snacket dock mest att kretsa kring Flyersbusen Zac Rinaldos huvudtackling på Buffalos unge back Chad Ruhwedel.

Flyers hade en 4-0-ledning i den tredje perioden när Rinaldo gjorde en hård satsning på Ruhwedel och tacklade honom mot huvudet just som han hade avlossat ett skott mot mål. Buffalobacken hade svårt att ta sig av isen efteråt och fick uppsöka sjukhus där det konstaterades att han hade drabbats av en hjärnskakning.

Zac Rinaldo har varken har blivit avstängd eller bötfälld de senaste två åren. Nu fick han match penalty för tacklingen och stängs automatiskt av i en match, men troligtvis fler efter att Brendan Shanahan och hans medhjälpare på NHL-kontoret har tittat närmare på incidenten.

Rinaldo hade tidigare i matchen skjutit sitt andra mål för säsongen. Den tacklingsvillige forwarden har svarat för två mål och två assist på 67 matcher samt dragit på sig 153 utvisningsminuter. Med det ligger han fyra i NHL:s utvisningsliga.

Den här artikeln handlar om: