Sök
Rögle BK

”Det känns som en match sju i en Stanley Cup-final”

I kväll får vi svaret om Rögle kommer att göra en Örebro. Det vill säga att ta sig från Förkvalserien hela vägen till SHL. Vid vinst i kväll med fler antal mål som Djurgården eventuellt vinner med mot Västerås så är det klart.

Är det rent av en fördel att gå den långa vägen via Förkvalserien eller inte? Frågan är befogad efter att Rögle och Örebro tagit den vägen upp i finrummet de två föregående åren. Hockeysverige.se skickar frågan vidare till Rögles lagkapten Andreas Lilja.
– I början har man så klart nytta av det i och med att man är igång och har spelat matcher hela tiden. Nu spelar det ingen roll. Alla lag har kommit igång som man ska så det är mindre viktigt nu. Första två, tre matcherna tror jag ändå att det var ganska viktigt.

Hur tycker du att Rögle förändrats under kvalserierna och växt ihop som lag?
– Jag skulle nu vilja säga att vi förändrats under senaste 30 matcherna. Vi har hittat vårt spel och hittat vad vi måste göra för att vinna matcher.
– Det är den här gamla klyschan att man måste göra det enkla jobbet, man måste göra dom små arbetena och man måste jobba för varandra. Det är enormt viktigt. Så fort man inte gör det rasar korthuset ihop.
– Det gäller att alla köper in på vad tränaren säger, på vilket system man ska spela och hur man ska agera i egen zon. Man måste spela tvåvägshockey och inte bara åt ett håll.

Blev det en väckarklocka när tränaren Dan Tangnes fick sparken?
– ”Wake up call” skulle jag inte säga. Vi visste redan innan vad vi skulle göra, men vi fick inte riktigt fram det. Det är en helt ny grupp och det tar lite tid att spela ihop ett lag. Vi spelade stundtals bra i början också, men vi måste göra det i sextio minuter.
– Klart att när det kommer en ny tränare börjar alla om på noll. Alla måste visa att man förtjänar att spela och är värda en plats.

Tror du att det var många av spelarna i laget som inledningsvis hoppades på att du och Michael Nylander skulle fixa det här nästan själva?
– Nej, det tror jag inte. Som jag sa innan så när man bygger ihop ett lag så tar det tid helt enkelt. Sedan kvittar det var du har för hörnstenar om det ändå rasar i mitten. Du måste få tid att spela ihop laget.
– Det var inte heller helt lätt när man skrev upp oss på det sättet som man gjorde i början. Att vi skulle gå rakt igenom hela Hockeyallsvenskan och mer eller mindre direkt kvalificera oss för SHL. Det är journalister i ett nötskal som inte kollat på vad vi har för trupp.

”BARA ATT NJUTA AV LÄGET”

Andreas Lilja hade själv en trög inledning av Hockeyallsvenskan men har efter hand vuxit i sin roll som en ledande back för Rögle. Speciellt överraskad över kvalitén på serien har han egentligen aldrig varit.
– Jag visste att kvalitén skulle vara bra. Det finns inga dåliga lag i Sverige om man ser det till SHL och Hockeyallsvenskan. Jag visste att det skulle vara tufft och jag visste att lagen som vi skulle spela mot var bra. Lagen är ju här av någon anledning.
– Jag var inte alls överraskad och det var bara att försöka komma in i det så gott det gick i början. Sedan blir det bättre och bättre ju längre det går.

Trots 580 NHL-matcher, en Stanley Cup-ring med Detroit Red Wings 2008 så har han inte känt några motivationsproblem när det gäller spel i Hockeyallsvenskan.
– Motivationen har jag. Annars skulle jag inte vara här. Jag älskar fortfarande att spela hockey och det finns inget bättre än att vinna hockeymatcher.
– Motivationen är där till 110 procent och har varit det från början. Det handlade bara om att jag skulle hitta mitt spel i den här serien. Det spelet jag har spelat där borta i 13 år är lite annorlunda.

Nu ska ni försöka gå ut och göra er match i första hand, men hur mycket kommer du kika på resultattavlan för att veta vad som händer på i första hand Hovet?
– Vi får försöka att inte titta på den alls. Egentligen skulle jag vilja att dom inte visade resultaten över huvud taget. Det kanske är bättre om bara tränarna har koll på vad det står i matcherna om man behöver coacha på något speciellt sätt under matchen.
– Det bästa är att vi bara koncentrerar oss på det vi gör. Vi måste trots allt slå AIK. Gör vi det så har vi chansen.

Ni möter ett AIK som fortfarande har chansen på en plats i SHL medan Djurgården möter ett avsågat Västerås. Vilket lag tror du har bäst förutsättningar att vinna sin match av Rögle och Djurgården?
– Jag tror att det är ganska lika. Kommer Västerås ut och kör som man gjorde mot oss så har dom stor chans att slå Djurgården.
– Hockeyspelare har en stolthet i sig. Det kvittar om man är avsågad eller om man har någonting att spela för. Jag hoppas innerligt att dom kommer att köra som fan där uppe.

Du är lagkapten för Rögle, vad kommer du säga till killarna i laget innan matchen?
– Försök bara slappna av och ha roligt. Sådana här viktiga matcher får man inte många i sin karriär. Det känns som en match sju i en Stanley Cup-final och det är enormt roligt att få vara med om sådana här grejer.
– I stället för att bli nervös, gå ut och har roligt och slappna av. Fortfarande tycker jag att vi inte har något att förlora utan vi har allt att vinna. Det är bara att njuta av läget.

Kvällens matcher
SM-slutspel
Färjestad – Växjö (Kanal 9)

Kvalserien
Djurgården – Västerås (S24)
Rögle – AIK (Viasat)
Örebro – Malmö (Viasat)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten