Sök
SHL

Experten säker på sin sak: ”Rögle till SHL!”

”There can be only one!” Ett klassiskt citat från kultfilmen Highlander som nu kan appliceras på kvalserien, där endast ett av fyra lag följer med Örebro upp till SHL. Hockeysverige.se bad Viasat-experten Johan Tornberg analysera de fyra SHL-jagande lagens chanser. Han tror på segeryra i Ängelholm när kvalserien ska till att avgöras.
– Dels för att dom har två hemmamatcher men dels också för vad man har presterat så här lång, säger Tornberg.

I kväll kan kvalserien till SHL avgöras, men kvällen kan likväl sluta med att det fortfarande är fyra lag som slåss om den sista SHL-platsen. Örebro är som bekant klara för spel i SHL sedan tidigare medan Västerås ligger sist och inte heller längre har någon chans att ta klivet upp den här säsongen.

Hockeysverige.se bad tidigare storspelaren och tillika Viasat Hockey-experten, Johan Tornberg, syna dom fyra lagen som är inblandade i slutstriden.

RÖGLE

Kevin Lindskoug.

– Styrkan i Rögle tycker jag har varit maskineriet samtidigt som bortaspelet har tagit sig om man jämför med vad som hände under starten av Hockeyallsvenskan. Att kunna vinna så många bortamatcher i en kvalserie som man gjort är starkt. Jag pratar då om förståelsen av hur man vinner matcher vilket man till en viss del fått med sig från playoff- serien där man vände på många 0-1- och 0-2-underlägen till oavgjort, straff och sudden-segrar.
– Man har hittat lite av en kultur att vinna bortamatcher och det handlar om en laginsats. Visst, vissa spelare kliver fram, men jag tycker att det ser ut som att spelarna känner att dom som lag kan vända på matcher och att man har spelare som producerar.
– Rögle har gått ner sig någon match, men i det stora hela är det ett maskineri som har studsat tillbaka.

Tornbergs matchvinnare i Rögle:
– Det är svårt att inte säga Kelsey Tessier. Han har varit en matchvinnare när det framförallt gäller dom här viktiga bonuspoängen.
Niklas Hansson och Eric Martinsson, det unga backparet, är kanske det stora och häftigaste med Rögle. År efter år plockar man fram en massa backtalanger där den ena överraskar mer än den andra. Sedan har man farfar Andreas Lilja som, lite skämtsamt säger jag, stapplar omkring och stöttar upp dom. Att dom här unga backarna kan prestera på en sådan hög nivå i match efter match är starkt. Det gäller givetvis att ha kvalité som spelare, men det gäller också att ha fått en jäkla massa förtroende, vilket dom också har tagit.
– Ingen trodde på Kevin Lindskoug som målvakt, men honom får vi absolut inte glömma bort heller.

DJURGÅRDEN

– Försvarsspelet där Stefan Nyman får jättemycket beröm av Hans Särkijärvi är en av lagets styrkor. Nyman fick egentligen beröm för det tidigare också med den uppstyrning han har gjort med dom unga backarna som är där och sättet dom har kunnat hantera det här med att inte släppa in mål. Det är inget flashigt på något sätt utan stabilt och enkelt. Man har släppt till en del målchanser, men grunden har varit ett försvar och backspel som varit lysande tycker jag.
Adam Reideborn har fått en trygghet med det backspelet där man plockar bort blad, klubbor, skaft, returer och kroppar framför honom. Vilket gjort att han kunnat ta förstaskottet. Det tycker jag är en stor styrka.

Dustin Johner.

– Vi hade ett moment i början där Djurgården förlorade tre av fyra matcher i kvalserien innan man vände matchen mot AIK vilket var stormatchen för dom. Där började spelare som man behöver att få igång produktionen. Jens Jakobs kommer igång med målskyttet, Dustin Johner kommer tillbaka efter lite skador och gör mål direkt. Även Emil Lundberg gör mål. Man hade problem med produktionen, men nu kom den in i bilden och var med där hela vägen fram till Örebromatchen i förra omgången. Man kom inte åt Örebro eftersom dom var för bra. Med Marcus Högström har man dessutom fått igång ett powerplay som är otroligt lyckosamt. Lag och arbetsinsatsen hos Djurgården har imponerat på mig.

Johan Tornbergs matchvinnare i Djurgården:
– Jens Jakobs men även Marcus Sörensen. Jakobs känns som matchvinnare just nu med tanke på hur han har varit mot slutet.

MALMÖ

– ”Varannan-match-laget”. Det är precis vad det handlar om. Vinst, förlust, vinst och förlust hela tiden. Om det ska fortsätta så kommer Djurgården åka på pumpen ikväll, men det gäller att kunna hantera det på hemmaplan för Malmö.

Joey Tenute.

– Jag har inte riktigt fått grepp om Malmö när det gäller just det här studsandet fram och tillbaka. Matcherna är så pass jämna men Malmö hittar inte riktigt den här jämnheten vilket kanske också nu är dilemmat för dom. Inför förra matchen mot Rögle hade man bullat upp ordentligt för att kunna göra något riktigt stort i Malmö. Det blev i stället torsk och man släpper dessutom in fem mål på hemmaplan. Det grusar lite grann.
– Sedan har inte heller målvaktsspelet fungerat. Det kan ingen sticka under stol med. Man har fått byta målvakt och vänt och vridit på målvakterna. Dom har inte strukit ut och tagit någon rubrik, en förstasida efter ha blivit matchvinnare som jag ser det. Det har varit lite för lättvindiga mål i en del matcher. Visst, man har haft några oturliga studsar men man har inte haft den stabilitet som man vill ha.
– Laget jobbar kopiöst hårt. Man rör på sig mycket och har en hög frekvens i spelet, men man kanske inte riktigt har skickligheten i spelet och spelarna. Jag pratar då om det här med blad blad och så vidare. Jag tycker inte att det riktigt funnits där.

Johan Tornbergs matchvinnare i Malmö
Joey Tenute eller Daniel Viksten skulle jag nog säga. Av dom båda säger jag nog Viksten. Det känns som att han kan sätta dit några puckar.

AIK

Brett Carson.

– Det största problem för AIK är att man inte gjort mål. Man har fortfarande chansen att ta SHL-platsen. Den är liten, men den finns. Tittar vi på hemmaplan vad AIK har producerat så har dom spelat fyra hemmamatch och bara gjort sex mål. Med det facit förstår jag varför AIK ligger där dom ligger.
– Dom har skjutit en del och tycker själva att dom skapat en del. Visst kan det handla om en del oflyt också, men då det kommer till vitala faktorerna som släppa puckar i avgörande lägen måste man kunna hantera den pressen också. Det har man inte kunnat göra i AIK utan i stället hamnat i en problematik. Jag tycker ändå att dom har målvakten (Daniel Larsson).
– För AIK handlar det om att målskyttet fallerat. Man har gjort det bra i två matcher, Malmö och Västerås borta. Har man två bortasegrar så ska man kunna vara med som tidigare SHL-lag, men dom har helt enkelt inte fixat trycket på hemmaplan.

Johan Tornbergs matchvinnare i AIK
– Gör man inte mål så är det svårt att hitta matchvinnare. Jag vill gärna kunna säga att Christian Sandberg är en matchvinnare för AIK. Brett Carson har gjort två mål och det är till stor del AIK:s backar som har producerat. I så fall kan man tycka att det är dom som skulle vara matchvinnare. Jag säger ändå Mattias Janmark. Hans tid är kommen att kliva fram i dom två matcherna som är kvar om AIK ska ha en chans.

Vilket lag följer Örebro upp i SHL till nästa säsong?
– Jag tror att det blir Rögle BK. Dels för att dom har två hemmamatcher men dels också för vad man har presterat så här lång.

Kvällens matcher
SM-slutspelet
Skellefteå – Linköping (Kanal 5)

Kvalserien
Malmö – Djurgården (Viasat Hockey)
Rögle – Västerås (Kanal 10)
AIK – Örebro (S24)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten