Tampa Bay

Douglas Murray kan ha gjort sin sista ishockeymatch på ett tag. I natt sänkte den svenska Montréalbacken Tampa Bay Lightnings back Michael Kostka med en armbågstackling. Nu har Murray en avstängning att se fram emot.
– Det är det där vi försöker få bort ur sporten, säger Tampas coach Jon Cooper.

Det var drygt två minuter kvar av matchen mellan Tampa Bay Lightning och Montréal Canadiens när backen Michael Kostka tog in pucken i anfallszon. Han skulle ta sig förbi Douglas Murray när denne instinktivt fällde ut armbågen och träffade Kostka rakt i ansiktet.

Tampabacken föll ihop livlös på isen och enligt lagkamraterna som snabbt var på plats var han medvetslös en kort stund efter att ha fått Murrays armbåge i huvudet.
– Han var helt borta, säger lagkaptenen Steven Stamkos till St. Petersburg Times.

Sjukvårdarna i arenan körde ut en bår på isen, men Kostka kvicknade till och kunde ta sig av isen för egen maskin innan han hjälptes ut i omklädningsrummet. För Douglas Murray tog matchen också slut. Han fick match penalty och har minst en matchs avstängning att se fram emot, men antagligen fler än så.
– Det är en snabb, instinktiv sport. Det är precis det där vi försöker få bort ur sporten. Jag är säker på att han inte försökte tackla honom i huvudet, men han kanske trodde att Mike skulle ta sig runt honom, säger Tampas coach Jon Cooper till St. Petersburg Times.

Tampa Bay Lightning vann matchen med 3-1. Victor Hedman hade passningspoäng på Ryan Callahans kvittering och Tyler Johnsons segermål i numerärt underläge i den tredje perioden. Därmed har Ö-vikssonen samlat ihop 49 poäng (12+37) på 69 matcher den här säsongen. Tampas tredje och sista mål i matchen gjorde Alex Killorn i tom kasse efter Murrays matchstraff.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL