Nyheter

Djurgårdens optimism: ”Vi vet hur man slår Malmö”

ANNONS

Djurgården förlorade matchen till Örebro och andraplatsen till Rögle. Nu måste laget sannolikt vinna båda de avslutande matcherna mot Malmö och Västerås för att ha chansen att nå SHL.
– Vi vunnit fyra av fem matcher mot Malmö. Vi vet hur vi ska hantera dom, säger den assisterande tränaren Stefan Nyman till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Den speciella inramningen präglade matchen på ett fullsatt Hovet mellan Djurgården och Örebro. Matchen tog aldrig riktigt fart efter att man uppmärksammat den bortgångne djurgårdssupportern och det kraftiga avståndstagandet från våld kring idrotten.

Mikael Ahlén.

Trots tidig djurgårdsledning vände Örebro gårdagens match och vann till slut med 4-2 och blev med det klara för spel i SHL även kommande säsong.
– Vi möter ett bra lag och jag tycker inte att vi riktigt kommer upp i vår kapacitet idag. Vi är helt enkelt inte så bra som vi kan vara, säger Djurgårdens Mikael Ahlén till hockeysverige.se efter matchen.

Hur mycket påverkade den speciella inledningen er i laget?
– Klart att vi är vana att ha det här publiktrycket i ryggen. Det blir lite avslaget på läktarna. Vi får en bra start trots allt och gör en hyfsad första period så det är ingenting som vi kan skylla på tycker jag.

Djurgården ligger efter tisdagens matcher på en tredjeplats, bara ett poäng från andraplatsen som just nu Rögle har. I nästa omgång möter Djurgården Malmö som ligger fyra, en poäng efter djurgårdarna. I sista omgången möter Djurgården ett avsågat Västerås. Rögle har å sin sida två hemmamatcher kvar. På fredag möter man Västerås och på måndag AIK. Möjligheten finns alltså att AIK kan spela upp Djurgården i SHL.
– Vi har sagt hela tiden att det är 7 april som gäller. Det är oerhört tajt och det är fyra lag som nu är med och slåss om den andra platsen till SHL. Vi får ta match för match, precis som vi gjort hela vägen, även i våra två sista matcher.

Hur går tankarna inför mötet med Malmö på fredag?
– Vi vet hur vi ska spela mot Malmö och vi kommer nog att gå igenom lite närmaste två dagarna hur vi ska lägga upp taktiken. Vi kommer att köra på.

”DET ÄR ALL IN SOM GÄLLER”

Första mötet mellan Djurgården och Malmö vann hemmalaget med 3-0 efter mål av Nicklas Heinerö, Marcus Högström och Michael Holmqvist.
– Det är alltid tuffa matcher mot Malmö. Dom har stora spelare som gillar att spela tufft så det gäller att sätta hårt mot hårt.

Vilka egenskaper är det som ska ta Djurgården till SHL?
– Det är lagandan. Vi pushar på varandra och det är en bra grupp som vi har. Vi får grina lite ikväll så tar vi nya tag imorgon. Det finns ingenting att deppa för allt för länge.

Även Djurgårdens assisterande tränare, Stefan Nyman, var optimistisk inför avslutet i kvalserien när hockeysverige.se får en kort pratstund med honom efter matchen.
– Det är två vinster som gäller för oss. Det finns ingenting annat att snacka om. Det är all in som gäller.

Vad måste bli bättre i spelet om Djurgården ska vinna nere i Malmö?
– Vi måste hela tiden ligga så nära vårt max som möjligt. Nu har vi vunnit fyra av fem matcher mot Malmö. Vi vet hur vi ska hantera dom. Samtidigt är det en ny match och med det nya förutsättningar.
– För oss gäller det att komma upp i energinivå. Det är vad det här handlar om nu. Grunderna sitter så nu gäller det att orka mobilisera sista två matcherna.

Hur skulle du beskriva Malmö som lag?
– Det är ett bra lag, men vi är bättre. Malmö är ett hårt arbetande lag och som har ett bra kollektiv som visade att man var bäst i Hockeyallsvenskan. Malmö vann ju serien så det är ett riktigt bra lag, men vi kommer att vinna den här matchen.

Stefan Nyman var för övrigt sportchef i Malmö mellan 2010 och 2012.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch