SHL

Svartvadet om situationen i Modo: ”Det finns inga lik någonstans”

Det blir Modolegendaren Per Svartvadet som ersätter Markus Näslund som general manager i klubben. Svartvadet är glad att det är en god vän han efterträder.
– Det känns tryggt för mig att ta vid där Markus slutade. Jag vet att han lämnar efter sig perfekta grejer överallt. Det finns inga lik någonstans.

I dag presenterade Modo vem som efterträder avgående General Managern Markus Näslund. Det blev inte oväntat tidigare NHL- och landslagsspelaren Per Svartvadet, som har varit junioransvarig i Modo under de senaste två åren.

Hans bakgrund vet säker många om sedan tidigare, men för er som inte vet det så gjorde hockeysverige.se en lång intervju med Svartvadet 2012 då hans tröja hissades till taket på Fjällräven Center i Örnsköldsvik.

Varför valde Per Svartvadet att tacka jag till det ganska utsatta jobbet som GM i Modo? Hockeysverige.se ringde upp Svartvadet själv och ställde den frågan till honom.
– Jag har jobbat nära Markus (Näslund) i två år med min roll i klubben, så vi har pratat mycket om alla saker som tillhör det jobbet under resans gång. Att arbeta med hockey är alltid kul. Det finns olika nivåer att göra det. Från assisterande tränare, GM till materialare. Jag har haft jättekul dom här två åren som jag har jobbat med juniorbiten tillsammans med Markus.
– Det kändes som ett bra läge att tacka ja till det här jobbet nu när han ska hitta på något annat.

Hade du en dialog med Markus Näslund innan du tackade ja till jobbet?
– Självklart! Markus är en av mina bästa kompisar så vi har haft dialog före, under och kommer definitivt ha det efter också. Det känns tryggt för mig att ta vid där Markus slutade. Jag vet att han lämnar efter sig perfekta grejer överallt. Det finns inga lik någonstans.

Per Svartvadet gjorde sin sista säsong som spelare 2010/11, men han har aldrig släppt engagemanget i hockeyn och framför allt då hos Modo.
– Jag har varit junioransvarig för spelare, ledare och rekrytering till juniorlagen i Modo. Sedan har jag hjälpt Markus lite grann på seniornivå med det han har velat ha hjälp med.
– Huvuddelen har ändå varit att utveckla vår spelare och ledare på juniornivå och, som jag sa, rekrytering.

”VI SER HOCKEY PÅ SAMMA SÄTT”
Kvar på ledarsidan i Modo blir Peter Forsberg som fortsätter sitt jobb som assisterande general manager.
– Peter är också en jättebra kille och även han är en av mina bästa kompisar. Vi ser hockey på samma sätt. Vi har en bra relation och Peter är en fantastisk ikon både i Sverige och internationellt. I och med att vi känner varandra bra, pratar mycket hockey och jobbar bra ihop så är det jättepositivt att han blir kvar.

Modo har oftast haft en mycket fin juniorverksamhet, hur ska ni jobba för att ha en fortsatt bra kontinuitet där?
– Det handlar mera om att ha en stark produkt som attraherar duktiga hockeyspelare. Sedan också att man har ledare, faciliteter och grejer som gör att spelarna känner att det här är en bra miljö att utvecklas in.
– Jag tycker att vi visat framförallt det här året att unga spelare är välkomna. Det kan vara en autobahn upp till A-laget om man är sugen att träna hårt och man utvecklas i rätt takt. Jag tror att det ena ger det andra. Det gäller bara att dom som kommer hit är beredda att lägga ner tid och kraft på att träna.

Är Anders Forsberg, Modos A-lagstränare, en bra förebild då det gäller att plocka upp unga spelare i A-truppen?
– Ja, det tycker jag. Det har han visat både åren som han har varit i Skellefteå och även året som han varit här. Han har visat att han litar både på äldre och yngre spelare.
– Spelare som är unga och har passionen, men gör något misstag ibland ser han mellan fingrarna med bara killarna har rätt fokus.

Vad behövs justeras i A-truppen för att ni ska bli ännu starkare till nästa säsong?
– Det som misslyckades den här säsongen var att några amerikanska värvningar inte levererade på den nivå som både dom och vi tyckte att man skulle ha gjort. Vi saknade egentligen ledande toppspelare och det är väl vad vi ska fylla på med.
– Truppen i sig ser relativt bra ut för den här årstiden på många positioner så det är ingen panik. Jag har varit med Markus i diskussionerna om vilka spelare som kan vara aktuella att spela här nästa säsong. Det är inte så att jag börjar på ett helt nytt papper från dag ett. Det har varit en process och jag tycker att det känns bra. Jag tror att vi kommer få ihop en bra trupp och vi har några juniorer som provat på A-laget redan i år. Vi har även några ytterligare som kommer att slå sig in redan nästa säsong och som idag är topp i Sverige i sin årskull.

Kommer ni försöka scouta annorlunda den här säsongen med tanke på det du säger om några misslyckade värvningar av importer?
– Jag vet inte exakt hur du menar med scouting, men det är klart att vi hoppas att dom spelare vi tittar på och tar hit ska leverera bättre. Säker kan man ändå aldrig vara fast man har scoutat spelarna jättemycket, pratat och bjudit hit dom så är det ändå inte säkert att dom levererar.
– Självklart vill man inte gå på sådan mina att man tar hit en spelare som inte levererar. Vi ska bli bättre på den biten och mer noggrann kanske.

När börjar du ditt nya jobb som general manager?
– På pappret är det 1 maj, men jag tror att jag började redan för några dagar sedan utan att jag själv visste om det.
– Det blir en mjuk övergång och Markus kommer slutföra dom förhandlingar och kontakter han redan har påbörjat. Kommer det upp nya förhandlingar tar vi dom därifrån. Det här känns som en bra lösning både för mig, Modo och Markus hoppas jag.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten