Sök
SHL

Franzén efter avskedandet: ”Det har varit en tuff uppgift”

Rikard Franzén fick i går sparken som tränare för AIK efter en svag inledning på årets kvalserie. När hockeysverige.se får en pratstund med Franzén dagen efter avskedet är det ändå en samlad och positiv AIK-legendar som vi möts av.
– Jag mår bra och jag har varit med förr, säger Franzén.

– Man får lära sig att hantera dom här smällarna. När man är med i den här branschen får man tåla en del. Sedan är det klart att det är tråkigt att när man inte får vara kvar och slutföra det arbete som man har börjat på, fortsätter Franzén.
– Jag vet att det finns en hel del kvar i den här truppen, men killarna själva måste släppa handbromsen lite och börja göra mål. Vi har skapat mycket chanser och jag tycker att vi kunna haft två segrar till mot Västerås och Rögle. Framför allt mot Västerås tycker jag att vi gör en av våra bättre matcher och skapar otroligt mycket lägen, men man måste också göra mål och vinna matcherna.

Hur tacklade du beskedet att du inte skulle få vara kvar som tränare i A-laget?
– Vi har vridit och vänt på alla stenar samtidigt som vi hela tiden har haft en bra dialog med sportrådet. Klart att vi inte är nöjda då vi inte vunnit flera matcher i kvalserien. Samtidigt tycker jag att vi gjort vad vi kunnat. Det sista lilla nu är att grabbarna ska släppa loss på isen och börja slappna av.
– Oavsett om jag står i båset, ”Notan” (Mattias Norström), ”Rudan” (Daniel Rudslätt) eller vem det nu är så måste killarna göra det själva. Jag tycker att vi ledare gjort vårt jobb så gott vi kunnat. Sedan är vi inte nöjda givetvis.

AIK har inte bara haft en tuff säsong poäng och placeringsmässigt. Säsongen har också varit kantad av spelare som valt att hoppa av och en uppsjö av skador.
– Det har varit en tuff uppgift. När jag klev på det här jobbet visste jag att vi hade den lägsta budgeten av lagen i SHL, att vi var tippade längst ner och mycket väl kunde hamna i den situationen. Då hade vi en typ av lag och vi började serien ganska bra. Sedan blev vi av med en förstafemma som levererade ganska mycket poäng.
– Efter det har vi inte haft kontinuiteten riktigt på träningar och matcher under en period. Klart att det också är en bidragande orsak också till dom dåliga resultaten. Som jag sa så har vi inte heller haft samma ekonomi som andra klubbarna. Titta på HV 71 som tog in ett par killar vilket också var nyckeln till att dom tog sig vidare till både play-in och slutspel.

”INTE HAFT EN LEADING-LINE”
– Det skilde inte så många poäng när vi mötte HV 71 och vi hade faktiskt ett mål inne på Hovet då det var två sekunder kvar som dömdes bort. Hade det blivit mål där hade det skilt två poäng när vi åkte ner dit för ny match mot HV 71.
– Vi har inte riktigt haft den där ”leading line” som har hela tiden gjort poäng och som vi har kunnat förlita oss till både i powerplay och spelet fem mot fem.

Ni har inte haft kontinuiteten nämner du, hur jobbar man som tränare när man inte får in den i laget?
Vi har fått jobba med laget. Nu har vi jobbat mycket med försvarsspelet och där har vi blivit mycket bättre efter jul i alla fall. Defensiven har varit bra mot slutet, men i stället har vi gjort avkall på det offensiva. Jag har hoppats på att man ska börja sätta dit chanserna, men jag tror att vi under en period bara gjorde 15 mål framåt på 18 matcher. Som jag sa har det även varit så i kvalserien att vi haft många bra chanser utan att sätta dit dom.
– Då får man i stället jobba med gruppen, hålla en bra stämning vilket jag tycker att vi har haft hela vägen. Jag tycker också att jag har haft gruppen med mig och känt deras förtroende hela vägen. Jag har också fått höra av grabbarna efteråt att det varit så. Jag har också sagt till sportchefen att den dagen jag inte har gruppen med mig och dom inte har mitt förtroende så ska jag inte vara kvar.
– Att man nu väljer att peta in nya röster kan jag köpa och att man försöker göra en sista liten grej.

Har du fått mycket feedback från spelarna i laget efter att du blev uppsagd?
– Ja, det har kommit in en hel del. Även från killar som inte är kvar i landet men som har varit med i truppen. Framför allt har jag fått mycket feedback från fans runtomkring. Det blir annars lätt att man bara hör dom här som skriker avgå och man tror att det bara är det som gäller.
– Jag måste få passa på att tacka för alla mejl och sms som jag har fått under säsongen men även under gårdagen efter att det här beskedet kom ut.

Ett orosmoment under slutet av säsongen har varit om Per Bäckman ska kliva in i tränarrollen eller inte. Tidigare i dag berättade Daniel Rudslätt i en intervju med hockeysverige.se att det var klart med Bäckman, men att det ändå sprack.
– Inga kommentarer på den frågan. Jag vet inte om det är något som säger att det var klart?

Enligt Rudslätt skulle det ha varit så, men att det ändå sprack.
– Jag kan väl säga så här; jag har varit involverad i det mesta, men sedan säger jag inget mer just nu, säger Franzén med ett lätt skratt.

Om några timmar släpps pucken i säsongens sista derby mellan Djurgården och AIK, hur kommer du följa matchen?
– Jag kommer att se matchen och jag kommer att hålla tummarna för AIK. Det kommer bli en tuff match, men jag är övertygad om att grabbarna kommer att greja det. Därifrån kommer dom resa sig ta en plats SHL vilket jag är övertygad om att det här laget kan göra.
– Vi måste börja få lite medstuds nu vilket vi inte haft riktigt tidigare, avslutar Rikard Franzén som nu återgår till jobbet som utvecklingsansvarig inom AIK Hockey.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten