Toronto

VIDEO: Här bärs Torontobacken ut på bår: ”En äcklig känsla”

ANNONS

Tacklingen tog illa på Paul Ranger. Torontobacken blev påkörd i ryggen av Tampa Bay-forwarden Alex Killorn och blev liggande helt stilla på isen länge och väl innan han togs av isen på bår.
– Det var en äcklig känsla att se honom ligga där, säger lagkamraten Joffrey Lupul.

Det var bara sekunder kvar av första perioden när det small till i sargen. Toronto Maple Leafs back Paul Ranger åkte ned mot kortplanket för att hämta pucken när Tampa Bay Lightnings forward Alex Killorn smällde på honom i ryggen. Kollisionen blev hård och Ranger föll huvudstupa in i sargen och blev liggande på isen länge och väl.

Lagkamrater och motståndare följde hur läkare undersökte Torontospelaren innan han varligt togs av isen på bår efter nästan tio minuter. För flera av lagkamraterna var det tio otroligt jobbiga minuter.
– Det var en äcklig känsla att se honom ligga där. Det såg inte direkt bra ut när han lämnade isen, så det är klart att man undrade hur det var med honom, säger forwarden Joffrey Lupul till Canadian Press.

Alex Killorn, som fick matchstraff för tacklingen, är förhållandevis ny i Lightnings organisation och spelade inte med Paul Ranger under hans drygt fyra säsonger i klubben. Det har däremot spelare som Steven Stamkos och Victor Hedman gjort. Killorn var ångerfull efteråt.
– Det var en otäck situation, en av de där händelserna när jag gör mig redo att tackla en spelare utan att veta om han kommer att vända sig om, säger Tampaspelaren som antagligen kommer att få ett samtal av NHL:s disciplinärt ansvarige Brendan Shanahan inom kort.

Efter matchen kom det en positiv rapport från sjukhuset i Toronto där Paul Ranger hade vårdats. Backen mår under omständigheterna okej och ska ha varit vaken och alert.

Tampa Bay Lightning vann matchen med 5-3 efter ett Steven Stamkos svarat för ett hattrick. 24-åringen börjar bli varm kläderna efter sitt långa skadeuppehåll och har svarat för fem mål och sju poäng på sina fyra senaste matcher.

I Toronto hade Carl Gunnarsson en assist.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL