SHL

Nu kan succékroaten hamna i SHL

ANNONS

Borna Rendulić gör succé i den finska ligan. Den 21-årige kroaten och hans HPK har mot alla möjliga odds tagit sig till kvartsfinal trots att säsongen för en månad sedan var ”död”. Nu kan han komma och spela sin hockey i Sverige i höst.
– Vi hade redan bokat flygresa till Prag för en lagresa till efter säsongen, eftersom ingen trodde på oss, säger kroaten.

Borna Rendulić har gjort lite av succé i den finska hockeyn den här säsongen och är en av spelarna som varit med och lyft utdömda HPK från en dödsdömd och uppgiven säsong till att inte bara ta sig till socialslutspelet i sista omgången, utan även slå ut Jokerit där och ta sig till kvartsfinal.

Den 21-årige kroaten är född i Zagreb och kom till Finland som 15-åring för att spela pojk- och juniorhockey och har blivit kvar sedan dess.
Han hamnade i Ässät efter ett år i Seinäjoki och spelade juniorhockey där fram till förra säsongen, då han flyttade till Tavastehus för seniorspel med HPK.

Första säsongen gav tolv poäng. I år har han tagit nästa steg och svarat för 32 poäng (11+21) på 57 matcher och har varit HPK:s poängbästa spelare och har skapat en viss buzz runt sin person.
– Det finns inga konkreta nyheter, men jag vet att det finns en del NHL-klubbar som ska vara intresserade, säger Rendulić till kroatiska hockeysajten khl.hr.

Under grundserien spelade Rendulić mestadels med den till Örebro flyktande duon Jere Sallinen och Ville Viitaluoma.
– Det var kul att spela med Ville och Sallinen. Vi spelade en lång tid tillsammans och visste var vi hade varandra på isen, säger han vidare men understryker också att han fått mycket mer istid sedan man valde att släppa stjärnorna till Sverige eftersom ”säsongen var körd”, som man uttryckte det innan vändningen kom.

Nu har man tio raka segrar och ska senare i veckan inleda kvartsfinalspelet mot ligasegrarna Kärpät, som vann ligan med 15 poängs marginal och samlade ihop fler poäng (131) än något lag tidigare gjort i finska ligan.
– Vi hade redan bokat flygresa till Prag för en lagresa till efter säsongen, eftersom ingen trodde på oss. Inga fans, ingen i organisationen… bara vår tränare pratade om att vi måste fortsätta kämpa så länge vi hade minsta chans. I slutändan betalade det sig.

– De sista hemmamatcherna sålde vi ut och fick tillbaka fansen till arenan och som det ser ut nu har vi redan vunnit mästerskapet med att vi tog in det här laget i slutspelet på det sättet vi gjorde. Det här är Miracle on Ice.

Och nästa säsong kan det bli så att han dyker upp i den svenska hockeyn, om NHL-intresset bara stannar vid intresse.
– Det finns en hel del klubbar i finska ligan som är intresserade och även flera klubbar från Sverige, bland annat från SHL. Vi får se om några veckor hur det blir.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch