Skellefteå AIK

Sköt säsongens första mål: ”Dumt att klaga när man avgör 19.54”

ANNONS

Det var hett och dramatiskt i slutet när Skellefteå tog ledningen med 2-0 i matcher mot HV71. HV hade en puck i ramen med minuten kvar, sen klev Fredrik Lindgren upp och avgjorde med sitt första mål för säsongen med sex sekunder kvar.
– Det är väl dumt att klaga när man avgör 19.54, säger Fredrik Lindgren.

Det blev dramatiskt i Kinnarps Arena på måndagskvällen när Skellefteå tog ledningen med 2-0 i matcher.
Inledningsvis såg det inte ut att bli så. Skellefteå hade med sig 2-0 efter första perioden efter två ganska sena mål från Melker Karlsson och Adam Pettersson.

HV71 fick lite slumpmässigt in en reducering i andra perioden när Oskar Sundqvist tappade pucken på egen blå och Johan Lindström blev fri och med en lång backhanddragning satte 1-2. Men det såg allt annat än bra ut spelmässigt för HV, något som kaptenen David Petrasek underströk i pausen.
– Vi gör ju ingen bra match hittills. Vi har spelat väldigt mediokert i två perioder. Jag själv är väl en av de värsta syndarna och har väldigt mycket mer att ge, känner jag, sade han till Kanal 9.

Men sedan kom HV igång ordentligt i tredje. Man fick in en tidig kvittering från Toni Rajala och pressade sedan på större delen av perioden och Markus Svensson räddade Skellefteå ett par gånger om.
– Det kändes ganska stabilt och tryggt efter andra perioden. Sen fick de 2-2 och tog över allt, säger Skellefteåtränaren Hans Wallson.

Sedan kom dramatiken igång på allvar i slutskedet. Filip Sandberg prickade nämligen kryssribban med ett rykande handledsskott med minuten kvar av tredje perioden och när det såg ut att gå mot förlängning slog Fredrik Lindgren till och gjorde säsongens första mål efter att ha fått en droppass från Joakim Lindström och snärtat in pucken mellan benen på Gustaf Wesslau, som blev ställd av att skottet ändrade riktning på Ted Brithéns skridsko.
– Matcherna kommer ju gå i vågor, det gör alla matcher. De får ju 2-2 ganska tidigt och får energi och vi blir ganska passiva. Men vi kommer tillbaks på ett bra sätt. Och det är väl dumt att klaga när man avgör 19.54, säger Lindgren ganska kyligt efter matchen.

– Det var lite grann samma sist när vi spelade hemma. De fick ett mål tidigt och sen tar vi över matchen men har lite svårt att få mål men lyckas ändå vinna till slut. Men det är ju en styrka det också att kunna vinna även när det inte går så bra.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch