Toronto

VIDEO: Se Gunnarsson överrumpla OS-keepern

ANNONS

Toronto Maple Leafs drabbades av ett tungt avbräck när målvakten Jonathan Bernier tvingades kasta in handduken i bortamötet med sin forna klubb Los Angeles Kings. Det hindrade inte Leafs från att vända 0-2-underläge till 3-2-seger efter att Carl Gunnarsson skjutit ett av målen.

Jonathan Berniers återkomst till Los Angeles efter förra sommarens trejd till Toronto Maple Leafs blev inte vad han hade hoppats på. 25-åringen släppte in två mål på tio skott innan han kastade in handduken på grund av en underkroppsskada efter den första perioden. Då låg Toronto under med 1-2 efter att Marian Gaborik gjort sitt första mål och sin första assist efter flytten från Columbus.

In i Torontos mål kom James Reimer. Och han stängde fullständigt. Reimer stoppade 31 skott under resten av matchen och fick se sina utespelare vända och vinna med 3-2 i Staples Center. Därmed lyckades Toronto fimpa Kings åtta matcher långa segersvit och förneka dem möjligheten att tangera klubbrekordet på nio raka vinster.
– Vi behöver varje poäng vi kan få just nu, vi är desperata. På något sätt lyckades vi få det att funka, säger coachen Randy Carlyle till nhl.com.

Carlyle hade några nervösa minuter i slutet av andra perioden när även Reimer blev skadad efter att ha träffats av Los Angeles-centern Jarret Stolls skridsko. Innan Reimer kvicknade till hann coachen tänka både en och annan tanke.
– Hade han inte kunnat fortsätta hade någon behövt ställa sig. Jag visste att det inte skulle bli jag, så vi pratade om (de assisterande coacherna och tidigare NHL-målvakterna) Scott Gordon och Rick St. Croix, men de sa nej. Jag frågade (forwarden) Colton Orr om han någonsin hade varit målvakt, men han sa nej, skrattar Randy Carlyle.

Tidigt i den andra perioden klev en ovan svensk målskytt in i handlingen. Carl Gunnarsson, som har fått en defensivt renodlad roll i Toronto i år, sköt sitt blott andra mål för säsongen när han överlistade den amerikanske OS-målvakten Jonathan Quick med ett slagskott från blålinjen.

Matchvinnare blev en annan spelare med ett förflutet i Örebro, forwarden Mason Raymond, som spelade lockouthockey i Närke i fjol. I numerärt underläge dundrade Raymond i segermålet framspelad av James van Riemsdyk.

Torontos vinst gör att laget befäster sin tredjeplats i den östra konferensen, där man har tre poäng till godo på Tampa Bay Lightning och Montréal Canadiens.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM