Linköping körde över Modo i första matchen

På måndagen inleddes nymodigheten med socialslutspel i svensk hockey. Eric Himelfarb blev dess första målskytt och Linköping körde över Modo i den första matchen i bäst av tre och vann med 4-0.
– Vi måste kliva upp både ett och två snäpp annars får vi för tidig semester här, säger Modotränaren Anders Forsberg.

Linköping vann det första socialslutspelsmötet mot Modo på måndagen och satte stor press på Modo inför fortsättningen, där man spelar i Örnsköldsvik på onsdag med eventuell tredje match på torsdag.

Och det var en rejäl urladdning för Linköping. Man körde spelmässigt över Modo totalt i första perioden och satte Linus Ullmark i Modomålet i fullt arbete.
Man gjorde 1-0 redan efter två minuter genom Eric Himelfarb efter att redan där ha pepprat Ullmark med skott. Totalt blev det 22 skott under första perioden – men bara 1-0.
– Vi krånglar till det och ger dem chans på chans. De får energi i varenda byte, konstaterade Modotränaren Anders Forsberg i C More inför andra perioden.

Utdelningen kom istället i andra perioden. Till slut. Det tog nio minuter innan Mattias Sjögren solokörde och avlossade från distans till 2-0.
– Vi fick ett helt annat lugn i laget. Vi hade massa chanser att göra 2-0 innan, men det var skönt när man kunde få det där målet, säger Sjögren.

Oscar Sundh gjorde sedan 3-0 och Chad Kolarik 4-0 innan perioden var över, vilket också blev slutresultatet.
LHC tog timeout vid 3-0 när Kirill Kabanov blev utvisad. Något som senare resulterade i att man gjorde 4-0-målet i bytet därefter.
Anledningen till timeouten var att man behövde ge poängkungen Pär Arlbrandt extra vila.
– Arla sa att han var lite trött och behövde vila, så vi tog en timeout, bekräftade Melin i pausen.

Arlbrandt hittade sedan Simon Hjalmarsson med en diagonalpass där Hjalmarsson missade skottet, vilket i sin tur ställde Ullmark som släppte in pucken under sig och gav Kolarik öppet mål.

I Modo-lägret var man förstås allt annat än nöjda med hur man genomförde matchen, där man var utspelade under två perioder.
– Vi måste kliva upp både ett och två snäpp annars får vi för tidig semester här, säger Anders Forsberg.