Nyheter

VIDEO: Skandalscener i AHL – 299 utvisningsminuter

ANNONS

Det gick vilt till i AHL i går kväll. I slutminuten av mötet mellan Portland Pirates och Adirondack Phantoms bröt hela helvetet lös och samtliga spelare på isen – inklusive målvakterna – hamnade i ett stort slagsmål.

Det var en sen tackling på tidigare NHL-tjecken Rostislav Klesla i Portland som fick känslorna att svalla över. Efter att spelarna lugnat ned sig gav sig Adirondacks tuffing Tye McGinn sig på Portlands stjärnback Connor Murphy. Det slutade med att Portlands målvakt Louis Domingue kastade sig in i fajten för att komma till Murphys undsättning, något som i sin tur fick Adirondacks målvakt Cal Heeter att kasta sig in i handlingen.

När allt var sagt och gjort hade domarna delat ut 299 utvisningsminuter i matchen. Flest minuter samlade Adirondacks forward Zack Fitzgerald på sig. Han tilldelades totalt 40 minuter efter att ha startat ett nytt slagsmål vid tekningen efter jätteslagsmålet. Då återstod det bara 19 sekunder av matchen.

För Portlands målvakt Louis Domingue kom matchstraffet olägligt. Han var 22 sekunder från att hålla karriärens andra AHL-nolla när han kastades ut ur matchen efter sitt slagsmål. Portlands vann matchen med 2-0.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL