OS 2014

Ryssland ändrar i kedjorna inför Norge-matchen

ANNONS

Det blir förändringar i det ryska laget till kvalmatchen mot Norge. Aleksandr Popov flyttar in med Aleksandr Ovetjkin och Jevgenij Malkin i toppkedjan istället för Aleksandr Siomin.

Efter att ryska storkedjan med Aleksandr Ovetjkin, Jevgenij Malkin och Aleksandr Siomin misslyckats med att göra poäng under de två sista matcherna i gruppspelet gör ny förbundskaptenen Zinetula Biljaledtinov en ändring i kedjan inför kvalmatchen mot Ryssland.

Siomin får flytta på sig i den kedjan och han får göra det mot fjärdekedjans Aleksandr Popov. Det var åtminstone så det såg ut på den sista ryska träningen inför matchen imorgon.

Avangard-spelaren Popov har sedan tidigare haft ett väl fungerande samarbete med Malkin. De bildade VM:s hetaste kedja när Ryssland vann guldet 2012, då med Aleksandr Perezjogin som tredjelänk. Så bytet som sådant är inte helt överraskande.

Siomin spelade istället i tredjekedjan med Nikolaj Kuljomin och Artiom Anisimov medan Vladimir Tarasenko flyttades från den kedjan och tog över Popovs plats med Aleksej Teresjtjenko och Valerij Nitjusjkin i fjärde.

Däremot tränade inte Ilja Kovaltjuk på måndagen. Han fick en smäll och utgick i andra perioden i matchen mot Slovakien, men kom tillbaka till tredje perioden och var med och säkerställde segern i straffläggningen.
Viktor Tichonov tog hans plats med Aleksandr Radulov och Pavel Datsiuk, men till ryska sajten R-Sport säger förbundskaptenen Zinetula Biljaletdinov att Kovaltjuk kommer att spela mot Norge.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL