Nyheter

Malmös dröm: ”Bra möjligheter att gå upp till SHL”

När Malmö har masat sig upp på kvalserieplats är det en mas som har stått för leveransen. Daniel Viksten har fått sitt absoluta genombrott i allsvenskan efter flytten från Mora. Nu tror han på SHL-spel nästa säsong – med Malmö.
– Jag tycker att vi har bra möjligheter att gå upp till SHL faktiskt, säger målskytten till hockeysverige.se.

En flytt från hockeytokiga Vasaloppsmetropolen Mora till fotbollsstaden Malmö har betytt mycket för Daniel Viksten. I Mora var han en uppskattad och erkänt skicklig hockeyspelare, men i Malmö har han blommat till att bli en av HockeyAllsvenskans absolut bästa spelare. Mycket tack vare ett fint samarbete med Joey Tenute.
– Flytten har inneburit att det hänt ganska mycket med mig som spelare. Jag tycker att jag utvecklats i det mesta på planen. Framförallt är det försvarsspelet som jag utvecklat. Sedan har jag lyckats gjort mer mål än tidigare så det har varit en lyckat flytt hittills tycker jag, säger Daniel Viksten till hockeysverige.se.

Daniel Viksten har idag det bästa målsnittet i HockeyAllsvenskan. Det har blivit 21 mål på 35 matcher vilket innebär ett snitt på 0.6 mål per match. Flest mål i serien har för övrigt Västerås Jeremy Williams svarat för, 22 stycken.
– Jag vet inte riktigt vad det beror på, men jag har tränat ganska mycket på skottet och framförallt med att träffa mål med varje skott som man skjuter. Det är väl framför allt det här med att träffa målet, då blir det ofta bra. Dessutom har puckarna lyckas smita in. Man ska ha lite flyt där också, men det kommer ju av att man träffar mål också.

Du lämnade Patric Wener och Roger Johanssons ledarskap i Mora och får nu ta del av Mats Lusth och Björn Hellqvist som tränare. Är det en stor kontrast?
– Det är väl lite mer detaljer som vi jobbar med här. Det är i första hand (Jesper) Matsson som pratar med mig varje träning om att jag ska vara mer noggrann. Han ser på mig direkt om jag inte är på ”g” och inte sätter dit puckarna. Då är han på mig direkt.
– Jag har varit fokuserad på varje träning med att sätta dit puckarna och det har fungerat bra tycker jag.

Hur upplever du Björn Hellqvist ledarskap?
– Jag tycker att han är riktigt duktig. En kunnig tränare som vet vad han vill och är duktig på att lära ut. Om man inte står rätt i försvarszonen är han på än direkt och man får höra det. Jag gillar Björn mycket och han har utvecklat mig mycket som spelare.

Mora har en gedigen hockeykultur där och Mora IK berör många på orten. Även om Daniel Viksten inte upplever samma hockeykultur ute på stan i Malmö tycker han intresset kring lagets matcher är riktigt bra.
– Det är väl lite annorlunda och det är ingen som känner igen än riktigt när man går på stan här i Malmö. I Mora fick man stanna nästan var tionde meter för att snacka hockey. På det viset är det lite skillnad.
– Men jag tycker att det är det bra stämning på våra matcher och det är roligt att spela här.

Hur ofta är du över till Köpenhamn och njuter av den staden?
– På vinterhalvåret har det inte varit så mycket, men på sommaren var jag och flickvännen över några gånger. Det är trevligt där och det tar bara tjugo minuter över till Köpenhamn. Vi har varit där och gått på Tivolit och lite sådant. En trevlig och jättefin stad.

Daniel Viksten har kontrakt ytterligare en säsong med Malmö, men framgångarna under säsongen har gjort att det nu spekuleras i om han rent av redan till nästa säsong kommer att spela i SHL.
– Jag har inte pratat så mycket med min agent så jag vet faktiskt inte så mycket om det där. Vi ska ha ett möte och käka lunch under veckan så vi får se om det varit något intresse. Det har gått bra i år, men nu ska vi fortsätta spela den här säsongen ut. Vad som händer sedan får vi se utefter hur intresset är bland SHL-klubbarna.

Att det skulle kunna bli SHL-spel med Malmö nästa säsong är något som Daniel Viksten ser stora möjligheter till.
– Jag tycker att vi har bra möjligheter att gå upp till SHL faktiskt. Vi har ett bra lag som jobbar hårt i varje match. Vi har fått ihop det väldigt bra och alla drar åt samma håll vilket är väldigt viktigt.

Hur ser du på lagets utveckling under säsongen?
– Det känns som vi har haft en bra stämning hela året. Samtidigt har laget hela tiden utvecklats lite under året och blivit stabilare på något sätt. Vi har stegrat hela tiden sakta men säkert och jag tycker det känns väldigt bra i framförallt egen zon. Vi släpper inte in så mycket mål vilket egentligen är tryggheten i vårt spel.
– Har man ett stabilt försvarsspel kan man leva mycket på det. Sedan får väl vi forwards sätta dit några puckar. Vi har lyckats bra i powerplay och vunnit många matcher på det.

Vad är styrkan i Malmös powerplay?
– Jag tror att det är att vi har många hot i vårt powerplay. Alla fem kan göra mål och vi hotar motståndarna till att göra första rörelsen och då blir det öppningar. Sedan är Joey (Tenute) fantastisk på att hitta passningarna så det är bara att sätta dit puckarna. Det tycker jag att vi varit bra på hela året.

Ikväll är det Skånederby mellan Malmö och Rögle. Stämningen kring matchen tycker Viksten påminner till stor del om matcherna han själv upplevt mellan Mora och Leksand.
– Det är väl ganska mycket likheter egentligen. Man märker på alla man träffar på sponsorträffar att dom bara pratar om Rögle-matchen. Det spelar ingen roll hur det går under resten av säsongen bara man vinner över Rögle, skrattar Viksten.
– Det är nästan samma sak i Mora. Bara man vinner över Leksand så är det frid och fröjd.

Hur skulle du beskriva Rögle som lag?
– I början hade Rögle det lite tufft och förlorade mycket matcher. Nu verkar man fått ihop det bra och jag tror att man är ett av dom formstarkaste lagen senaste tio matcherna om jag inte minns fel. Dom är på ”g” och ligger topp sju.

Daniel, jag tror det blir tidigare leksingen Almen Bibic som avgör kvällens match. Håller du med mig?
– (Skratt) Nej, jag tror att Mattias Persson avgör.

Kvällens matcher
HockeyAllsvenskan
Rögle – Malmö (Viasat Sport)
Djurgården – Västerås (S24)
Björklöven – Almtuna (HA Play)
Karlskoga – Mora (HA Play)
Timrå – Södertälje (HA Play)
Karlskrona – Troja (HA Play)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 25 maj
01:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
torsdag 26 maj
15:20 Sverige - Kanada VM
15:20 Tyskland - Tjeckien VM
19:20 Schweiz - USA VM
19:20 Finland - Slovakien VM
01:00 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL
lördag 28 maj
02:00 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
01:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten