Västerås IK

Experternas favoriter: Hockeyallsvenskans All-Star Team

Med tio omgångar kvar av Hockeyallsvenskan är det dags för experterna att säga sitt. I dag har hockeysverige.se bett Leif Strömberg, Peter Sibner och Johan ”Mr Madhawk” Svensson att ta ut sina allsvenska All-Star Team den här säsongen.

Hockeyallsvenskan har gått på lite vila. Nästkommande matcher spelas först den 11 februari. I nuläget toppar Västerås serien tätt följda av Malmö, Karlskrona och Karlskoga. I botten hittar vi just nu Troja och Björklöven.

Uppehållet vi på hockeysverige.se använda åt reflektion. Därför bad vi tre hockeyprofiler med insyn i den allsvenska hockey att plocka ut sina All-Star Teams den här säsongen. Nämligen Leif Strömberg på Viasat Hockey, Johan ”Mr Madhawk” Svensson och hockeysverige.se:s egen allsvenska expert, Peter Sibner.

Leif Strömberg, Viasat

Målvakt: Jonas Fransson, Västerås
– VIK har en plan, självklart, för att vara med och slåss om dom sista SHL-platserna. Fransson har varit bäst i HockeyAllsvenskan i tuff konkurrens med Justin Pogge med flera. Fransson är min målvakt i det här All Star teamet just nu.

Back: Nick Angell, Karlskrona
– Jag gillar Karlskrona eftersom dom har många revanschspelare som jag säger. Nick Angell tycker jag är en av nationens tio bästa backar. Det är han som lägger ribban och det är han som är Karlskrona. Bra kille och en väldigt professionell hockeyspelare.

Back: Martin Thelander, Karlskoga
– Vi kan prata om kontinuitet, jag var själv med och byggde den i BIK Karlskoga. En av dom som kom fram då som ung med stripigt långt hår var Martin Thelander. Tillsammans med Nick Angell är det en av seriens absolut bästa passningsspelare. Han är blyviktig för BIK Karlskoga och precis som Nick är han hjärtat för att föreningen ska lyckas.

Center: Joey Tenute, Malmö
– Han levererar dag ut och dag in och jag tycker att det är kul att se honom arbeta två vägar. Han har fattat vad det handlar om. För mig är han center i den här All Star-femman just nu. En bra spelare.

Forward: Pathrik Vesterholm, Karlskoga
– Han ligger och tjuvar lite grann, men ändå gör han rätt för sig i backchecken. Han är klar för SHL-leverans. Pathrik är livsfarlig i varje byte som han är inne. Det här gör att Pathrik Vesterholm är en av mina forwards.

Forward: Jeremy Williams, Västerås
– Jag gillar honom. Det är också en sådan här kille som kommit hit och verkligen visat sig. Kanske gick han lite i stå inledningsvis, men han sätter dit puckarna men jobbar också väldigt hårt och det gillar jag. Sedan finns det en uppsjö av spelare i HockeyAllsvenskan som gör bra saker. Exempelvis, Jonas Westerling i Mora är seriens största spelgeni och det är kantboll att han är med i det här laget.

Coach: Tobias Thermell, Karlskoga
– Inte för att trampa på någon till höger eller vänster men i dag pratar man om coachteam och jag har valt en assisterande tränare. Jag har haft förmånen att jobba med honom under många år och han är en som kan stå upp i omklädningsrummet och säga ”Nu måste vi kamma oss grabbar” när det kanske inte är medvind för honom själv. Jag är övertygad om att han är oerhört viktig när det gäller kontinuitet. Ingen skugga över Lenny Eriksson eller någon annan head coach, men jag vet att Thermell är viktig.

Peter Sibner, hockeysverige.se

Målvakt: Jonas Fransson, Västerås
– Det är en målvakt med elitseriekalliber i ett lag som har haft svårt med målskyttet den här säsongen. Tack vare Jonas Fransson har man ett försvarsspel som kan laget hela vägen till SHL om det studsar rätt.

Back: Nick Angell, Karlskrona
– En väldigt rutinerad och erfaren spelare från högre divisioner som kliver in i ett Karlskrona som ingen riktigt visste var dom stod inför säsongen. Han har framförallt levererat väldigt mycket framåt, men även visat ett stabilt backspel bakåt under större delen av säsongen. Sedan har han haft vissa svackor, men det har alla under en säsong. En av dom klart bästa värvningarna i HockeyAllsvenskan den här säsongen.

Back: Nils Andersson, Djurgården
– Han hade det jobbigt i fjol då han gick skadad under hela säsongen. Djurgården har varit lite impotenta framåt, men varit väldigt bra i powerplay. Nisse ligger bra till i poängligan för backar och han producerar mycket från pointen i powerplay. En spelskicklig back som jag också tycker har förbättrat det defensiva spelet. Jag tror att han kommer spela i SHL nästa säsong.

Forward: Dennis Everberg, Rögle
– Han tillför hela paketet och han är bra nog för att spela i NHL inom en ganska snar framtid skulle jag tro. En fysisk spelare som är stor och stark. Han jobbar alltid stenhårt och har presterat under hela säsongen i ett lag som började oerhört svajigt. Everberg gör inte poäng i samma utsträckning som andra offensiva spelare, men han kan man räkna med när det drar ihop sig.

Forward: Pathrik Vesterholm, Karlskoga
– Det har varit en riktigt bra utveckling på båda tvillingarna i Karlskoga. Pathrik har varit ett strå vassare och producerat lite mer. Båda är oerhört talangfulla spelare, men man var lite osäker på om dom skulle kunna blomma ut till fullo i BIK efter att inte fått så mycket förtroende i Malmö. Båda har blommat ut och det är ingen högoddsare att tro att båda två spelar i SHL nästa säsong.

Forward: Daniel Viksten, Malmö
– Man kanske skulle kunna tänka sig Joey Tenute här men jag säger ändå Daniel Viksten. Han började säsongen skadad och kom in i en fas där Malmö hade det lite trögt. Han har smällt in 25 mål den här säsongen och har varit oerhört viktig och varit precis det Malmö värvade honom för att vara. Han ligger bakom mycket av deras framgångar. Jag vill ändå nämna Joey Tenute som bubblare.

Coach: Joakim Fagervall, Västerås
– Han får än en gång ett lag med ganska mycket nya spelare och många nordamerikaner vilket gör att det är svårt att veta var truppen ska ta vägen. Att bygga ett lag med så mycket arbetsmoral av det, där man släpper in i snitt väldigt få mål per match och varit så konsekvent bra genom hela säsongen tycker jag visar på ett starkt ledarskap av Jocke Fagervall.

Johan Svensson, Mr Madhawk

Målvakt: Jonas Fransson, Västerås
– Jonas Fransson är given. Han håller tätt i täta matcher och släpper in väldigt lite mål. Han har bäst räddningsprocent, han har flest nollor, han står i vägen liksom och han kan stänga matcher totalt. Ett spöke för motståndarna.

Back: Nick Angell, Karlskrona
– Angell är en ledarfigur som har lett Karlskrona på ett imponerande sätt. Han är bra i powerplay, men även bra över hela isen. Samtidigt är han en jätteledare i omklädningsrummet.

Back: Nils Andersson, Djurgården
– Det blir ett väldigt offensivt backpar och dessutom två rightare. Nils Andersson har ändå varit väldigt bra. Han har verkligen tagit vara på den här chansen när han blivit första PP-back i Djurgården. Jag tycker att han är SHL-redo.

Forward: Daniel Viksten, Malmö
– Han har gjort flest mål i hela serien och han är bara grym. En riktig sniper som jag tycker har tagit ett steg till i Malmö.

Forward: Joey Tenute, Malmö
– Jag måste sätta Tenute också. Dom båda är ett jäkla bra radarpar. Han har bäst poängsnitt i hela serien och jag tycker att han är komplett. Man glömmer ofta bort att han jobbar hårt även hemåt. Han har också fantastisk händer.

Forward: Dennis Everberg, Rögle
– Han står för tyngd, poäng och är en komplett spelare. Han kommer gå rakt in och leda ett SHL-lag nästa säsong.

Coach: Niklas Eriksson, Almtuna
– Han har trollat med ett lag som det egentligen inte ska gå att trolla med. Niklas Eriksson har fått ut max av det här laget på något sätt och jag tycker att han gjort ett jäkligt bra jobb. Det måste han bara ha gjort med tanke på vad han har fått ut av det laget.

Kvällens matcher:
Luleå – Leksand (C More)
Skellefteå – Örebro (C More)
Modo – Frölunda (C More)
Brynäs – AIK (C More)
Färjestad – Linköping (C More)
HV71 – Växjö (C More)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 14 maj
11:20 Danmark - Kazakstan VM
11:20 Sverige - Österrike VM
15:20 Schweiz - Italien VM
15:20 Tjeckien - Storbritannien VM
19:20 Slovakien - Tyskland VM
19:20 Lettland - Finland VM
22:30 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning NHL
söndag 15 maj
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
11:20 Italien - Kanada VM
11:20 Norge - Storbritannien VM
15:20 Frankrike - Kazakstan VM
15:20 Österrike - USA VM
19:20 Danmark - Schweiz VM
19:20 Tjeckien - Sverige VM
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
måndag 16 maj
03:30 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
15:20 Lettland - Norge VM
15:20 Slovakien - Kanada VM
19:20 Finland - USA VM
19:20 Frankrike - Tyskland VM
tisdag 17 maj
15:20 Tjeckien - Österrike VM
15:20 Italien - Danmark VM
19:20 Sverige - Storbritannien VM
19:20 Schweiz - Kazakstan VM
onsdag 18 maj
15:20 Norge - Österrike VM
15:20 Frankrike - Italien VM
19:20 Finland - Sverige VM
19:20 Schweiz - Slovakien VM
torsdag 19 maj
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
fredag 20 maj
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten