Västerås IK

Experternas favoriter: Hockeyallsvenskans All-Star Team

ANNONS

Med tio omgångar kvar av Hockeyallsvenskan är det dags för experterna att säga sitt. I dag har hockeysverige.se bett Leif Strömberg, Peter Sibner och Johan ”Mr Madhawk” Svensson att ta ut sina allsvenska All-Star Team den här säsongen.

Hockeyallsvenskan har gått på lite vila. Nästkommande matcher spelas först den 11 februari. I nuläget toppar Västerås serien tätt följda av Malmö, Karlskrona och Karlskoga. I botten hittar vi just nu Troja och Björklöven.

Uppehållet vi på hockeysverige.se använda åt reflektion. Därför bad vi tre hockeyprofiler med insyn i den allsvenska hockey att plocka ut sina All-Star Teams den här säsongen. Nämligen Leif Strömberg på Viasat Hockey, Johan ”Mr Madhawk” Svensson och hockeysverige.se:s egen allsvenska expert, Peter Sibner.

Leif Strömberg, Viasat

Målvakt: Jonas Fransson, Västerås
– VIK har en plan, självklart, för att vara med och slåss om dom sista SHL-platserna. Fransson har varit bäst i HockeyAllsvenskan i tuff konkurrens med Justin Pogge med flera. Fransson är min målvakt i det här All Star teamet just nu.

Back: Nick Angell, Karlskrona
– Jag gillar Karlskrona eftersom dom har många revanschspelare som jag säger. Nick Angell tycker jag är en av nationens tio bästa backar. Det är han som lägger ribban och det är han som är Karlskrona. Bra kille och en väldigt professionell hockeyspelare.

Back: Martin Thelander, Karlskoga
– Vi kan prata om kontinuitet, jag var själv med och byggde den i BIK Karlskoga. En av dom som kom fram då som ung med stripigt långt hår var Martin Thelander. Tillsammans med Nick Angell är det en av seriens absolut bästa passningsspelare. Han är blyviktig för BIK Karlskoga och precis som Nick är han hjärtat för att föreningen ska lyckas.

Center: Joey Tenute, Malmö
– Han levererar dag ut och dag in och jag tycker att det är kul att se honom arbeta två vägar. Han har fattat vad det handlar om. För mig är han center i den här All Star-femman just nu. En bra spelare.

Forward: Pathrik Vesterholm, Karlskoga
– Han ligger och tjuvar lite grann, men ändå gör han rätt för sig i backchecken. Han är klar för SHL-leverans. Pathrik är livsfarlig i varje byte som han är inne. Det här gör att Pathrik Vesterholm är en av mina forwards.

Forward: Jeremy Williams, Västerås
– Jag gillar honom. Det är också en sådan här kille som kommit hit och verkligen visat sig. Kanske gick han lite i stå inledningsvis, men han sätter dit puckarna men jobbar också väldigt hårt och det gillar jag. Sedan finns det en uppsjö av spelare i HockeyAllsvenskan som gör bra saker. Exempelvis, Jonas Westerling i Mora är seriens största spelgeni och det är kantboll att han är med i det här laget.

Coach: Tobias Thermell, Karlskoga
– Inte för att trampa på någon till höger eller vänster men i dag pratar man om coachteam och jag har valt en assisterande tränare. Jag har haft förmånen att jobba med honom under många år och han är en som kan stå upp i omklädningsrummet och säga ”Nu måste vi kamma oss grabbar” när det kanske inte är medvind för honom själv. Jag är övertygad om att han är oerhört viktig när det gäller kontinuitet. Ingen skugga över Lenny Eriksson eller någon annan head coach, men jag vet att Thermell är viktig.

Peter Sibner, hockeysverige.se

Målvakt: Jonas Fransson, Västerås
– Det är en målvakt med elitseriekalliber i ett lag som har haft svårt med målskyttet den här säsongen. Tack vare Jonas Fransson har man ett försvarsspel som kan laget hela vägen till SHL om det studsar rätt.

Back: Nick Angell, Karlskrona
– En väldigt rutinerad och erfaren spelare från högre divisioner som kliver in i ett Karlskrona som ingen riktigt visste var dom stod inför säsongen. Han har framförallt levererat väldigt mycket framåt, men även visat ett stabilt backspel bakåt under större delen av säsongen. Sedan har han haft vissa svackor, men det har alla under en säsong. En av dom klart bästa värvningarna i HockeyAllsvenskan den här säsongen.

Back: Nils Andersson, Djurgården
– Han hade det jobbigt i fjol då han gick skadad under hela säsongen. Djurgården har varit lite impotenta framåt, men varit väldigt bra i powerplay. Nisse ligger bra till i poängligan för backar och han producerar mycket från pointen i powerplay. En spelskicklig back som jag också tycker har förbättrat det defensiva spelet. Jag tror att han kommer spela i SHL nästa säsong.

Forward: Dennis Everberg, Rögle
– Han tillför hela paketet och han är bra nog för att spela i NHL inom en ganska snar framtid skulle jag tro. En fysisk spelare som är stor och stark. Han jobbar alltid stenhårt och har presterat under hela säsongen i ett lag som började oerhört svajigt. Everberg gör inte poäng i samma utsträckning som andra offensiva spelare, men han kan man räkna med när det drar ihop sig.

Forward: Pathrik Vesterholm, Karlskoga
– Det har varit en riktigt bra utveckling på båda tvillingarna i Karlskoga. Pathrik har varit ett strå vassare och producerat lite mer. Båda är oerhört talangfulla spelare, men man var lite osäker på om dom skulle kunna blomma ut till fullo i BIK efter att inte fått så mycket förtroende i Malmö. Båda har blommat ut och det är ingen högoddsare att tro att båda två spelar i SHL nästa säsong.

Forward: Daniel Viksten, Malmö
– Man kanske skulle kunna tänka sig Joey Tenute här men jag säger ändå Daniel Viksten. Han började säsongen skadad och kom in i en fas där Malmö hade det lite trögt. Han har smällt in 25 mål den här säsongen och har varit oerhört viktig och varit precis det Malmö värvade honom för att vara. Han ligger bakom mycket av deras framgångar. Jag vill ändå nämna Joey Tenute som bubblare.

Coach: Joakim Fagervall, Västerås
– Han får än en gång ett lag med ganska mycket nya spelare och många nordamerikaner vilket gör att det är svårt att veta var truppen ska ta vägen. Att bygga ett lag med så mycket arbetsmoral av det, där man släpper in i snitt väldigt få mål per match och varit så konsekvent bra genom hela säsongen tycker jag visar på ett starkt ledarskap av Jocke Fagervall.

Johan Svensson, Mr Madhawk

Målvakt: Jonas Fransson, Västerås
– Jonas Fransson är given. Han håller tätt i täta matcher och släpper in väldigt lite mål. Han har bäst räddningsprocent, han har flest nollor, han står i vägen liksom och han kan stänga matcher totalt. Ett spöke för motståndarna.

Back: Nick Angell, Karlskrona
– Angell är en ledarfigur som har lett Karlskrona på ett imponerande sätt. Han är bra i powerplay, men även bra över hela isen. Samtidigt är han en jätteledare i omklädningsrummet.

Back: Nils Andersson, Djurgården
– Det blir ett väldigt offensivt backpar och dessutom två rightare. Nils Andersson har ändå varit väldigt bra. Han har verkligen tagit vara på den här chansen när han blivit första PP-back i Djurgården. Jag tycker att han är SHL-redo.

Forward: Daniel Viksten, Malmö
– Han har gjort flest mål i hela serien och han är bara grym. En riktig sniper som jag tycker har tagit ett steg till i Malmö.

Forward: Joey Tenute, Malmö
– Jag måste sätta Tenute också. Dom båda är ett jäkla bra radarpar. Han har bäst poängsnitt i hela serien och jag tycker att han är komplett. Man glömmer ofta bort att han jobbar hårt även hemåt. Han har också fantastisk händer.

Forward: Dennis Everberg, Rögle
– Han står för tyngd, poäng och är en komplett spelare. Han kommer gå rakt in och leda ett SHL-lag nästa säsong.

Coach: Niklas Eriksson, Almtuna
– Han har trollat med ett lag som det egentligen inte ska gå att trolla med. Niklas Eriksson har fått ut max av det här laget på något sätt och jag tycker att han gjort ett jäkligt bra jobb. Det måste han bara ha gjort med tanke på vad han har fått ut av det laget.

Kvällens matcher:
Luleå – Leksand (C More)
Skellefteå – Örebro (C More)
Modo – Frölunda (C More)
Brynäs – AIK (C More)
Färjestad – Linköping (C More)
HV71 – Växjö (C More)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch