Winnipeg

VIDEO: Se Spezzas läckra snurrpass

ANNONS

Erik Karlsson blev rånad av Marc-André Fleury i Ottawa Senators förlustmatch mot Pittsburgh Penguins härom natten. I nattens 5-4-seger över St. Louis Blues kom utdelningen – tack vare ett läckert snurrpass från Jason Spezza.

Erik Karlsson fortsätter att producera poäng på löpande band i NHL. I nattens bortaseger med 5-4 mot St. Louis svarade Ottawabacken för både mål och assist. Därmed toppar han nu inte längre bara backarnas poängliga i NHL, tillsammans med Nicklas Bäckström är han även poängbäst bland alla svenskar i ligan med sina 53 poäng (14+39) på 57 matcher.

Nattens 14:e fullträff för säsongen betydde 1-1 i den andra perioden och var frukten av en vacker uppvisning av Jason Spezza. Med en läcker liten piruett gav han sig själv utrymme att hitta en ren Erik Karlsson som prickade nätet bakom Jaroslav Halak i hemmakassen.

Ottawa tog hem segern efter straffar sedan Kyle Turris satt det avgörande målet i den femte straffrundan.

*****

Winnipeg Jets fortsätter att vara ett näst intill ostoppbart lag under nye coachen Paul Maurices ledning. I nattens möte med Carolina Hurricanes, klubben Maurice har coachat i under två separata sejourer, blev det seger med 2-1. Därmed har laget vunnit nio av de elva matcher man har spelat sedan Maurice ersatte Claude Noël i båset.

Segerskytt för Jets blev den fysiske forwarden Chris Thorburn. Han satte 2-1-målet efter rookiebacken Jacob Troubas fina förarbete med 63 sekunder kvar av tredje perioden.

Elias Lindholm spelade 17.19 för Hurricanes. Han har gjort fyra poäng på sina tolv matcher sedan återkomsten från JVM, men bara en assist på de sista elva matcherna då han stod för tre av dessa i NHL-comebacken.

*****

Finsk OS-ledningen fick ett glatt besked i natt då Valtteri Filppula var tillbaka i spel för Tampa Bay Lightning efter sin skada. Centern passade också på att skjuta sitt 20:e mål för säsongen i hemmamötet med Minnesota Wild. Det blev det enda målet som Lightning gjorde i matchen då det blev förlust med 1-2 sedan Dany Heatley skjutit det avgörande målet.

Jonas Brodin spelade 26.24 för Wild och fick pris som matchens tredje stjärna. Hans speltid var ingenting mot backkollegan Ryan Suters. Den amerikanske OS-backen klockade in på 34.31 – trots att matchen inte gick till förlängning.

 

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL