OS 2014

Han får en tjeckisk OS-biljett

ANNONS

Det blev lite överraskande Martin Erat som tog den vakanta OS-platsen i det tjeckiska OS-laget sedan Vladimír Sobotka skadat knäet och tvingats lämna återbud.
– Martin Erat är den av kandidaterna som har bäst defensiva kvaliteter, säger Hadamczik till hokej.cz.

Nej, det blev inte bara i ursprungstruppen som Jiří Hudler lämnades utanför den tjeckiska OS-truppen. Förbundskaptenen Alois Hadamczik valde att nobba NHL:s tredje poängbästa tjeck när han skulle ersätta skadade Vladimír Sobotka.

När Hadamczik på tisdagen ersatte Sobotka skrällde han en smula och valde istället Martin Erat, som för ett år sedan trejdades från Nashville till Washington i utbyte mot Filip Forsberg och som sedan dess inte direkt levererat några siffror att tala om.

Under den gångna säsongen är han mållös efter 48 matcher och har levererat 21 assist. Men det är inte för sin offensiv han är med, utan för att han anses vara den som har bäst kvaliteter att ersätta Sobotkas starka defensiva arbete.
– Martin Erat är den av kandidaterna som har bäst defensiva kvaliteter, säger Hadamczik till hokej.cz.

Den 32-årige anfallaren spelade OS för Tjeckien både 2006 och 2010.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM