San José

Reserven satte klubbrekord – föll ändå

Han har gett Antti Niemi tuff konkurrens mellan San José Sharks stolpar den sista tiden. I natt släppte målvaktsreserven Alex Stalock in sitt första mål på 178 minuter och 55 sekunder när Sharks fick besök av Los Angeles Kings. Det räckte för att Sharks skulle förlora matchen.

För trots att 26-årige Stalock passade på att slå Jevgenij Nabokovs gamla klubbrekord i antal minuter utan insläppt mål föll Sharks med 0-1. Nabokov satte det tidigare rekordet, 170 minuter och 58 sekunder, under 2009. Stalocks notering har dock inte skett i ett svep. Han höll nollan i matcher mot Florida den 16 januari och senast mot Winnipeg den 23 januari.

Anze Kopitar spräckte nollan med drygt två minuter kvar av den andra perioden. Det innebar också att Kings fick ett stopp på Sharks sex matcher långa segersvit och sin egen fem matcher långa förlustsvit.

Jonathan Quick stoppade 23 skott i Kings kasse och höll nollan för tredje gången den här säsongen.

*****

Marc-André Fleury höll säsongens fjärde nolla när Pittsburgh Penguins besegrade bottenlaget Buffalo Sabres med 3-0. Fleury stoppade 24 skott när han noterades för sin 29:e seger den här säsongen.

Sidney Crosby hade två assist för Penguins och drygade ut sin ledning i NHL:s poängliga. 26-åringen har svarat för 74 poäng (27+47) på 53 matcher och har tio poängs försprång på tvåan John Tavares, New York Islanders.

Linus Omark var tillbaka i Buffalo efter två raka matcher på läktaren. Han spelade 10.25. På tolv NHL-matcher, varav elva med Sabres, har han svarat för två assist den här säsongen.

*****

David Perron sköt NHL-karriärens andra hattrick när han ledde Edmonton Oilers till en 4-2-seger i bortamötet med Vancouver Canucks.

Det var emellertid HV71-bekantingen Jesse Joensuu som blev matchvinnare med sitt matchvinnande 3-2-mål i den tredje perioden. Målet var finländarens tredje för säsongen.

Vancouvers bägge mål gjordes av Jordan Schroeder, 23. Amerikanen var tillbaka i spel efter att ha missat 44 matcher efter en fotledsoperation.