Nyheter

Norge hoppas på KHL-plats

ANNONS

Flera nya lag ska in i KHL till nästa säsong. Ett av lagen som hoppas få en av de sista platserna är norska Vålerenga. 
– Vi är intresserade av att gå med i KHL och kommer göra vårt bästa för detta, säger klubbens administrerande direktör Jan Tore Kjær enligt R-Sport.

Norge tar ny sats mot att ta sig in i KHL, redan till kommande säsong.
Ligan ska gå från 28 till 32 lag, är planen. Jokerit, Lada från Toljatti och ett lag från OS-orten Sotji blir tre av de nya klubbarna i ligan.

Det fjärde kan bli Vålerenga, som enligt dagbladet.no planerar att ha ett lag i både den norska ligan och i KHL.
Dessutom kan ytterligare en plats komma att finnas om Spartak Moskva, som det verkar, tvingas ur KHL på grund av sina ekonomiska problem.

Enligt ryska medier idag ska Vålerenga ha ansökt om en plats i ligan.
– Vi är intresserade av att gå med i KHL och kommer göra vårt bästa för detta, säger klubbens administrerande direktör Jan Tore Kjær enligt R-Sport och bekräftar även att man träffat representanter för KHL i Sankt Petersburg och även har diskuterat med finska Jokerit.

– Vi har fem spelare som kommer åka och spela OS, vilket innebär att vi har viss nivå på våra spelare, säger Kjær vidare medan han till dagbladet.no är betydligt mer tillbakadragen och väljer att inte kommentera ärendet just nu.

I december uttalade sig Kjær däremot mer i ärendet;
– Det är många krav från KHL som vi ser över nu. Det handlar om organisationen och detta är vad vi jobbar med att lösa. Klarar vi detta är det en stor chans att vi kan bli inbjudna.

Ett av Vålerengas problem är arenafrågan. Man behöver en arena som tar 5 500 åskådare, men spelar just nu sina matcher i Jordal Amfi som tar 4 500, men skulle kunna lösa det genom att flytta tillbaka till Oslo Spektrum som tar 2 000 fler åskådare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL