Pittsburgh

OSTOPPBARA

ANNONS

Bruins kanonform fortsätter

Boston Bruins är utan tvivel ligans hetaste lag just nu. Efter endast ha tappat en poäng på de föregående 14 matcherna åkte man till Pittsburgh och tog ytterligare en seger mot Sidney Crosbys Penguins.
– Vi vet inte hur vi kommer vinna, men vi kommer dit och hittar ett sätt, säger målvakten Tim Thomas efter nattens 3-1-seger.

Det var, som så ofta förr under Bruins matcher, just Tim Thomas som stal showen. Med 45 räddningar på 46 skott var han tvivelsutan matchens första stjärna. Den förre AIK-burväktarens Bruins har efter den tunga starten vält allt som hamnat i deras väg, sånär som på en straffläggningsförlust mot svensklaget Detroit Red Wings, som flög in och förstörde i mitten av vad som annars hade varit en femton matcher lång vinstsvit.
– Vi vet inte hur vi kommer vinna, men vi kommer dit och hittar ett sätt. Det är olika sätt, olika killar, allihop tillsammans samtidigt. Det är ganska trevligt att vara en del av det, menar Bruins-målvakten tillika regerande Vezina-vinnaren Tim Thomas.

”Utnyttjade inte möjligheter”
Penguins, som åter kom till spel utan backtrion Zbynek Michalek, Kris Letang och Deryk Engelland, kände nog att de borde varit lite effektivare i spelet i numerärt överläge. Efter en mållös förstaperiod fick pingvinerna i andra perioden två långa tillfällen i spel fem mot tre, men lyckades inte utnyttja något av dem.
– Vi utnyttjade inte våra möjligheter där och det var en stor del av andra perioden. De dikterade saker och ting, och spelade väldigt bra, sade Pens-coachen Dan Bylsma till NHL.com.

”Matchen kunde förändrats”
Huvudpersonen under dödandet av utvisningarna var, precis som i stora delar av övriga matchen, Tim Thomas, som dock tog en ödmjuk vinkel till de berömmande frågorna från journalistkåren.
– Våra utvisningsdödare gjorde ett bra jobb, allihop. Matchen kunde ha förändrats där, menade den mustaschprydde amerikanen. Varje gång du dödar ett fem mot tre-läge ger det ett riktigt lyft.

Bruins såg till att andraperioden blev verkligt avgörande genom att också göra matchens två första mål i densamma. Bruins fjärdekedja bidrog genom Gregory Campbells 1-0-mål, innan en av få spelare som inte fanns med i det Stanley Cup-vinnande laget från i våras, Benoit Pouliot, ökade på.

Tyler Seguin fortsatte sin fina säsong och gjorde sitt 13:e mål för säsongen i början av tredje och avgjorde mer eller mindre matchen, men Matt Cooke tilläts tröstmåla för Pens för att fastställa slutresultatet 3-1.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch