HockeyAllsvenskan

Silly Season-granskning: Björklöven

Svensk mästare aktuell

Trots en säsong som tog slut klart tidigare än förväntat, redan i play off-ett mot Borås, fortsätter Björklövens satsning mot elitserien nästa säsong. Nästa pusselbit i lagetbygget kan bli den förre Modoforwarden Mikael Pettersson.
– Ingenting är klart, men jag hoppas att vi kan hitta en lösning, säger sportchefen Mikael Andersson.

IF Björklöven från Umeå vann sitt hittills ända SM-guld 1987. I laget fanns klassiska spelare så som Tore Öqvist, Roger ”Bullen” Hägglund, ”L-G” Pettersson, Göte Wälitalo, Matti Pauna, Uffe Dahlén, Calle Johansson, Peter Sundström, ”Kiruna-Lasse” Karlsson, ”Tobbe” och Micke Andersson med flera..

Fjolåret slutade i ett antiklimax för Björklöven då man via play-off skulle ta sig till kvalserien. Det fanns till och med ett flertal ”experter” som trodde att Björklöven rent av skulle kunna ta sig till Elitserien. Facit blev att tidigare svenska mästaren Gunnar Perssons grabbar i Borås HC slog ut Björklöven redan i första omgången av Play-off.

Flera av lagets nyckelspelare så som Kristoffer Berglund, Patrik Nevalainen och Sami Ryhänen har nu lämnat Umeå för att prova på spel i andra klubbar.

Sportchef i ”Löven” är Kiruna-sonen Mikael Andersson, tidigare världs- och svensk mästare. Hur ser han på läget i laget?

I fjol missade ni kvalseriespel efter att ha misslyckats i play-off spelet – vad blir Björklövens målsättning i år?
– Låt oss säga så här att vi gjorde en ganska bra säsong redan ifjol men vi misslyckades i kvalserien och förlorade till ett bättre lag helt enkelt, Borås. Vi ska i år göra en minst lika bra säsong i Allsvenskan och ligga med i toppen för att ta oss till kvalserien och därefter försöka vara med och slåss om en elitserieplats. Men det kommer att bli en fantastisk bra allsvenska i år så målsättningarna blir tuffa att nå, men vi ska i alla fall göra ett försök.

Vilka spelartyper behöver Björklöven stärka upp sin trupp med kommande säsong?
– Sedan jag kom hit så har det försvunnit många bra spelare som Alexander Hellström, Daniel Rahimi, Alexander Sundström, Erik Forssell med flera. I fjol hade vi ett bra arbetande lag men till i år så vill vi förändra vårt anfallsspel och få in en bättre mix. Därför har vi redan förstärkt med kreativa spelare som Fredrik Öberg, Magnus Isaksson, Jonas Floberg och Niklas Zetterström. Dom har den här rätta kylan i sitt spel och kommer att bli viktiga i power-play.

Hur många juniorer kommer Björklöven att plocka upp i a-truppen till kommande säsong?
. Vi har haft en himla massa juniorer som bara gått rakt igenom vår a-lagsverksamhet. Dom senaste är Kristoffer Berglund och Patrik Nevalainen. Vi har och kommer att ha ett antal juniorer som kommer att ligga på gränsen till a-laget och som säkert kommer att få spela ett antal matcher i allsvenskan i år. Fem eller sex av dom tränar redan sommarträning med a-truppen men idag finns det inget klart om vi ska ta upp dom till säsongstart.

Hur kommer tränarstaben att se ut i Björklöven kommande säsong?
– Vi kommer att prova ett nytt koncept med fyra coacher. ”Jocke”

Foto: Bildbyrån (Arkivbild)

Mikael ”Duracell” Pettersson – aktuell för Björklöven.

Fagervall blir ”headcoach”, Johan Törnqvist, forwardscoach och Peter Andersson tar ansvar för backarna. Sedan söker vi en bra lösning som målvaktscoach men idag är inte det klart vem det kommer att bli. Vi kommer att jobba mer med individuell träning anpassad för varje spelare, vilket känns som ett spännande steg.

Så vill hockeysverige.se:s läsare få lite koll på hur det ligger till med förhandlingarna på följande spelare, Daniel Olofsson?
– Daniel är inte i dagsläget erbjuden nytt kontrakt med ”Löven”.

Urban Omark?
– Han kommer inte att spela med oss kommande säsong.

Fredrik Davidsson?
– Det samma gäller Fredrik Davidsson.

Johan Wikström?
– Samma svar där.

Erik Lindberg?
– Han är inte aktuell kommande säsong.

Niklas Strandberg?  
– Jag har precis pratat med Niklas, det har dragit ut på tiden eftersom han varit ute och rest, och vi kommer inte förlänga hans kontrakt med Björklöven.

Tobias Lundström?
– Som det ser ut i dagsläget så kommer inte Tobias Lundström spela hos oss kommande säsong. Vi har gett honom ett erbjudande tidigare som han tackade nej till och efter det så har vi inte fört några förhandlingar.

Per-Anton Lundström, Skellefteå?
– Vi har pratat mer Per-Anton tidigare men det pågår inga förhandlingar.

Pär Arlbrandt, Klagenfurt?
– Senast vi pratade med honom så var det aktuellt med spel utomlands eller i elitserien. Efter det så har vi inte haft någon dialog.

Markus Ottosson, Asplövens HC?
– Vi har haft en del kontakt med Markus om spel hos oss men som det ser ut idag så kommer han inte spela hos oss nästa säsong.

Mikael Pettersson, Grenoble?
– Han har vi haft kontakt med och Micke är en intressant spelare. Men det finns ingenting klart ännu, utan i Mickes fall så handlar det om att hitta en klubb där det kan fungera även vid sidan av hockeyn. Jag hoppas vi i Björklöven kan hitta en bra lösning, men som sagt var det finns ingenting klart.

Text: Jante Abrahamsson

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten